Bursa’da ‘Minik Kramponlar Sahaya İniyor’ sloganı ile düzenlenen 2001 ve daha küçük yaştaki oyuncuların oynayabildiği turnuvada Yalova’yı temsil eden iki takımdan biri olan Yalova Trabzonspor Futbol Okulu ilk iki günü galibiyet ile kapatarak turnuvaya damgasını vurdu.

24 takımın yer aldığı turnuvada Bursaspor, İnegöl Galatasaray Futbol Okulu, Bursa Fenerbahçe Futbol Okulu, Nafi Bilaloğlu Futbol Akademisi, Döktaş Componenta gibi çok ciddi takımların bulunduğu turnuvada C grubunda yer alan Trabzonspor Yalova Futbol Okulu ilk gün karşılaştığı, turnuvanın ciddi şampiyonluk adaylarından Componenta takımını güzel bir oyunla 3-2 mağlup etti. İkinci günde Orhangazi Gençlerbirliği ile karşılaşan Trabzonspor Yalova Futbol Okulu çok çekişmeli geçen bu maçı da 2-1 kazanarak ilk iki günü kayıpsız geçerek ileriki maçlar için güven verdi.

Turnuvanın kendileri için çok faydalı geçtiğini belirten  Yalova Trabzonspor Futbol Okulu Antrenörü ve 2012 Junior League Kadrosu Sorumlusu Sultan Eyüboğlu, “2001, 2002 ve 2003 doğumlu sporculardan oluşan turnuva kadromuzda çok ciddi beklentiler içerisinde olduğumuz çocuklarımız var. Bu gibi turnuvalar çocuklarımızın özgüvenlerinin gelişmesine, sosyalleşmelerine ve en önemlisi de ciddi rakiplerle karşılaşarak bilgi, becerilerini sergilemenin yanında eksik yanlarını da görmemize yardımcı olmaktadır. Maçların skorları ne kadar önemli olmasa da iyi sonuçlar her zaman insanın ileriye güvenle bakması açısından önemlidir. Futbol okulunda bilgi ve becerileri gelişen öğrencilerimizin böylesi organizasyonlarda elde ettikleri başarılarda biz eğitimcilerin çalışma şevk ve isteklerini artırmaktadır. Turnuvanın ilk iki maçında karşılaştığımız rakipler zor rakipler olmasına rağmen her iki maçtan galip ayrılmak ve Yalova’yı en iyi şekilde temsil etmiş olmak bizleri sevindirmiştir” şeklinde konuştu.

Yalova Trabzonspor Futbol Okulu İdari Koordinatörü Özgür Bayram ise “Bildiğiniz gibi yaklaşık olarak 3 yıldır Yalova’da Trabzonspor gibi bir marka ile gençlerimize hizmet vermekteyiz. Yaz –Kış ara vermeden yaz döneminde Ahmet Saraç Stadında, kış döneminde ise Arena 77 Halı Saha Tesislerinde çalışmalarımızı sürdürmekteyiz. Zaman zaman gerek ilimizde faaliyet gösteren diğer futbol okulları gerekse il dışında Kocaeli, İstanbul ve Bursa v.s illere giderek orada faaliyet gösteren futbol okulları ile maçlar oynayarak, oyuncularımızın gelişimlerini izleme imkanı bulurken aynı zamanda da çocuklarımızın sosyal gelişimlerine katkıda bulunuyoruz. Bu mana da Bursa da düzenlenen bu turnuvaya 2.kez katılıyoruz. Geçen yıl 20 takım arasından 4.olmuştuk umuyorum ki bu yıl daha iyi bir derece ile döneriz. Turnuva da çok ciddi rakiplerin olduğunu söyleyebilirim ama gerek hocalarım gerekse oyuncularımıza en iyisini yapacakları, Yalova’mızı en iyi şekilde temsil edecekleri noktasında inancım sonsuzdur. Alınan galibiyetler ve oynanan oyun bunu göstermiştir. Aracılığınızla oyuncularımızı ve ailelerini tebrik ediyorum” diyerek sözlerini tamamladı. 
Editör: TE Bilişim