Türkiye Okul Sporları Federasyonu tarafından Kırşehir’de düzenlenen Judo Yıldızlar bay-bayan  Türkiye Şampiyonası’ndan Yalovalı judocular bir Türkiye ikinciliği birde Türkiye üçüncülüğü kazandı. 21-22 Mayıs tarihleri arasında Kırşehir Spor Salonun ev sahipliği yaptığı şampiyonaya 48 İlden 258 sporcu katıldı.
Yalova adına tatamiye çıkan Orgeneral Risalet Demircioğlu İlkokulu öğrencisi Kutsal Biçer 34 kiloda Türkiye üçüncüsü olmayı başardı. Bir diğer Yalovalı sporcu Saffet Çam İlkokulu öğrencisi Elmir Aliyev ise 42 kiloda ve Çınarcık Hüdaverdi Aydın Ortaokulu’ndan Muzaffer Tanrıkulu 60 kiloda Türkiye ikincisi olarak büyük bir başarıya imza attılar. Diğer Yalovalı sporculardan İrem Gülver 44 kiloda, Firdevs Kaymaz ise 48 kiloda Türkiye yedincisi olma başarısı gösterdiler. 
Kırşehir’de elde edilen başarının tesadüf olmadığını belirten Judo Yalova Temsilcisi Timuçin Biçer,” Başarı Asla tesadüf değildir daha evvelde söylediğim gibi sporcularımız çok çalıştı ve derecelerini fazlası ile hak ettiklerini kürsüdeki yerlerinin aslında birincilik olduğunu ispat ettiler.  Son dönemde Rad gençlik ve spor kulübü altyapıdan ve sıfırdan kendi yetiştirdiği sporcular ile başarı grafiğini yukarılara taşımaya başladığını görüyoruz. Bu başarıda emeği büyük olan ve bizlere her daim desteğini esirgemeyen Yalova Spor İl Müdürümüz Metin Kaplan’a verdiği destekten dolayı kendi kurum müd2ürüm olan ve bu çalışmalarımı destekleyen Yalova İl Emniyet Müdürümüz Sayın Mehmet Ali Süvari’ye ve sürekli desteğinin arkamızda hissettiğimiz Yalova Valimiz Selim Cebiroğlu’na  çok teşekkür ediyorum” dedi.
Editör: TE Bilişim