Türkiye Satranç Federasyonu, Bakırköy Belediyesi ve Mektebim Koleji işbirliği ile düzenlenen 2. Uluslararası İstanbul Açık Satranç Turnuvası’na katılacak olan Yalova Belediyespor’un Kasparov’ları hazırlıklarını tamamladı. 31 Ağustos- 6 Eylül 2015 tarihleri arasında İstanbul Ahmet Cömert Spor Salonu'nunda gerçekleştirilecek turnuvada ilimizi 8 sporcu temsil edecek.
8 sporcumuz 2. Uluslararası İstanbul Açık Satranç Turnuvası çalışmalarını Yalova Belediyespor Satranç Merkezi ile Altınkale Satranç Eğitim Merkezinde gerçekleştirdi.
Toplam 596 sporcunun yarışacağı şampiyonaya Yalova Belediyesporlu satranççılar A Kategorisinde 6, B Kategorisinde ise 2 sporcu mücadele edecek. Yalova Belediyespor’un Kasparov’ları, 2015-2016 sezonunun ilk turnuvasına çıkacaklar.
Yalova Belediyespor Satranç takımı sorumlusu Abdurahman Baltacı bu turnuvayı en iyi şekilde bitirmek istediklerini dile getirirken bu tür turnuvalarda sporcuların deneyimlerini daha da arttırdıklarını  alt yapıda yetişen sporcuların her geçen gün daha da iyi duruma geldiklerini artık Türkiye’de satranç sporu denildiğinde Yalova’nın önemli bir yeri olduğunu ifade etti.
Sözlerine devam eden Baltacı, kendilerine her konuda destek veren Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman’a,  Yalova Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Metin Kaplan’a  Yalova Belediye Spor Başkanı Resul Kocaağa’ya ve Yalova Satranç İl Temsilcisi Nezir Uyrun’a teşekkür etti.
Editör: TE Bilişim