22-24 Ağustos 2014 tarihleri arasında tamamen yenilenen Yunak Spor Salonu’nda masa tenisi dalında ün yapmış Durgut Ademov-Cofi’nin anısına düzenlenen 12.Uluslararası Minikler Masa Tenisi Turnuvası’nda Türkiye, Yunanistan ve Bulgaristan’dan olmak üzere 3 ülkeden 80’den fazla yarışmacı mücadele etti.

Türk oyuncuları rakiplerini yenerek, masa tenisindeki ustalığını gösterdiler. Kız takımı da, erkek takımı da takım yarışmasında zirveye ulaştı. Genç antrenör Kadri Kocacenk’in yetiştirdiği minik erkekler final karşılaşmada ev sahipliği yapan Ardino takımına galip geldiler. Yunanistan’ın Kavala şehrinden katılan takımla Dimitrovgrad (Kayacık) Asta takımı üçüncülüğü paylaştılar.

Minik kızlarda Yalova Belediye Gençlik Spor takımı, Varna Komfor, Ruse ili (Rusçuk) Dve Mogili ve Kavala’dan katılan takımları ardında bırakarak, şampiyonluğu elde ettiler.

Minik erkeklerde 14 yaşındaki Umut Başsan tüm maçlarda teknik ustalık göstererek, final müsabakalarda takım arkadaşı Bilal Top’u 3-1 mağlup etti. Kavala’dan Georgos Paskaleris ve Yalova’dan Tugay Yılmaz üçüncülüğü paylaştılar.

Final müsabakalardan sonra Umut Başsan, “Bu turnuvaya ikinci kez katılıyorum. İki yıl önce çeyrek final mücadelesinde geriye düştüm, fakat şimdi birinciliği elde ettim. Şu an yaşadığım duygu anlatılamaz” diye ifade etti.

Minik kızlarda 13 yaşındaki Çiğdem Köse birinci oldu. Finalde ikili mücadelesinde Varna’dan katılan Teodora Petkova, Çiğdem’e zor anlar yaşatsa da sonuçta Yalovalı sporcu rakibin 3-2 mağlup ederek şampiyonluğu elde etti ve altın madalyayı boynuna taktı.Momçilgrad kasabasından Esin Said ve Yalova’dan Ece Horaç üçüncülüğü paylaştılar.

Altın madalyayı kazanan Yalovalı sporcu Çiğdem Köse, “Ardino’ya ilk defa geliyorum. Son derece güzel bir turnuva oldu. Burada masa tenisinin gelişimi için muhteşem koşullar var” dedi. Turnuvada dereceye giren yarışmacılara kupa ve madalyaları Ardino Belediye Başkanı Resmi Murat ve Ardino Onursal Vatandaşı ve turnuvanın onursal başkanı Reşat Aydın, Ardino Meclisi Başkanı Sezgin Bayram ve Ardino Yunak 2005 Masa Tenisi Kulübü Başkanı Azis Murat tarafından sunuldu.  Ayrıca Belediye Başkanı tarafından tüm katılımcı takımlara turnuvanın nişanı, teşekkür belgesi ve hatıralık hediyeler verildi.

 

Editör: TE Bilişim