Yalova Gençlik Hizmetleri Spor il müdürlüğünün destekleri ile 2013 yılında başlatılan okçuluk çalışmaları yoğun çalışmalarının ardından 2015 yılında meyvelerini almaya başladı. Gelen başarılar ise Yalova’da okçuluk sporuna ilgiyi her geçen gün arttırdı. 
Elde edilen başarılarla ilgili açıklamada bulunan Okçuluk Antrenörü Mehmet Oruç,” Yalova’da Okçuluk branşını sıfırdan başlatmış olmamıza rağmen Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünün desteğiyle kısa sürede çok iyi yerlere getirdik ve bizim için bol kupa ve madalyalar ile geçen 2015 yılında Yalova'nın adını tüm Türkiye'ye duyurduk. Sporcularımız çok çalıştı. Hep başarıyı hedeflediler. Bu hedeflerimize ulaşmamızda ise Spor Il müdürümüz, kulüp başkanımız ve kulüp yönetim kurulu, velilerimiz herkes çok emek verdi. Sporcularımız ile birlikte arkamıza aldığımız bu destek ile yoğun bir şekilde çalıştık ve 2015 yılında kupalar ve madalyalar ile bu emeklerimizin karşılığını aldık. Yalova Gençlik Hizmetleri Spor Kulübü Okçuluk takımı olarak kısa zamanda Türkiye’nin en iyi okçuluk kulüpleri arasında yerimizi aldık. Bu zamana kadar her kategoride Türkiye şampiyonasına katıldık. 9-10 yaş, 11-12 yaş, 13-14 yaş yıldızlar, gençler, büyükler ve masterler  olmak üzere her kategoride Yalova’yı Ulusal Türkiye Şampiyonalarında temsil ettik. Her kategoride yarışma katılmış olmamızın yanında miniklerde, gençlerde, büyüklerde ve masterlarda hem bireysel olarak hem de takım olarak Türkiye dereceleri kazandık. 2016 yılı yarışma programı belli oldu ve bir plan dahilinde sistemli ve disiplinli olarak kendimizi bu yarışmalara adapte ederek çalışmalarımıza başladık. 2016 da hedeflerimizi daha da büyüterek milli takıma sporcu verip Yalova’mızı ve Ülkemizi Avrupa ve Dünya şampiyonalarında temsil etmek istiyoruz. Kulüp olarak amacımız minik sporcuları yetiştirip onları profesyonel düzeyde okçu yapıp milli takıma verebilmek. Velilerimiz 10 Yaş üzerinde ki okçuluğa hevesli olan çocuklarını Yalova Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürlüğüne giderek ücretsiz olarak kaydedebilirler. Bayanların da yapabileceği en ideal sporlardan biri olan okçuluğu tüm çocuklarımıza tavsiye ediyoruz. Okçuluk branşı olarak kazandığımız başarılarda büyük emekleri olan, her zaman madalya kazanmamız için bize motivasyon veren, hedeflerimizi yüksek tutmamızı sağlayan Yalova Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürümüz Metin Kaplan'a ve ayrıca Yalova Gençlik Hizmetleri Spor Kulübü Başkanımız Gencer İlhana, Kulüp Yönetim Kuruluna desteklerinden dolayı teşekkür ederim” dedi.
Yalova Gençlik Hizmetleri Spor Kulübü Okçuluk takımının çalışmalara başladığı günden bu yana Türkiye şampiyonalarında kazandığı başarılar şu şekilde;
 Masterlar Türkiye Şampiyonası 
Makaralı Yay Mix Takım Türkiye Şampiyonluğu
 Minik Erkekler Türkiye Şampiyonası 
Makaralı Yay Bireysel Türkiye İkinciliği Kulüpler Arası Büyükler Türkiye Şampiyonası 
Büyük Erkekler Takım Türkiye İkinciliği Veteranlar Türkiye Şampiyonası 
Makaralı Yay Erkek Bireysel Türkiye Üçüncülüğü Veteranlar Türkiye Şampiyonası 
Klasik Yay Erkek Bireysel Türkiye Şampiyonluğu 
Salon Türkiye Şampiyonası 
Genç Erkekler Takım Türkiye üçüncülüğü 
Salon Türkiye Şampiyonası 
Genç Erkekler Bireysel Türkiye üçüncülüğü 
Editör: TE Bilişim