Türkiye Tenis Federasyonu'nun organizasyonu olan 10 Yaş Yaz Kupası 1 Tenis Turnuvası'na Sakarya ev sahipliği yaptı. 15-20 Haziran tarihleri arasında Sakarya Tenis Academisi Spor Kulübü kortlarında ki turnuvaya katılan Yalovalı raketler 5 madalya kazandı.
Organizasyonda ilimizi Yalova Tenis ve Dağcılık Kulübü'nden Yunus Üstündağ, Elif Şahin, Yaren Anul, Yalova Gençlikspor'dan Kardelen Bengisu Çetin, Berru Hacer Keskin, Elif Feyza Gökhan ve Mehmet Kanber temsil etti. Turnuva'ya Yalova ve Sakarya'nın yanı sıra İstanbul, İzmit, Düzce, Zonguldak, Bolu ve Ankara'dan 88 sporcu katıldı.
Yalova Gençlikspor'dan Kardelen Bengisu Çetin conseletion şampiyon oldu.  Yine Yalova Gençlikspor'dan Elif Feyza Gökhan ikinci, diğer gruta yer alan Berru Hacer Keskin'de ikinci olma başarısı gösterdi.
Çiftler kategorisinde Kardelen Bengisu Çetin ve Elif Şahin ikilisi finale yükselirken ikinci olarak organizasyonu tamamladılar.
Yalova Tenis ve Dağcılık Kulübü başantrenörü Mustafa Terzi," İlimizi Sakarya'da 7 sporcu ile temsil ettik. 5 sporcumuz madalya ile Yalova'ya döndü.  Başarılı bir turnuva oldu bizim için. Alt yapıdan gelen sporcularımız artık derece yapmaya başladılar. Sinan Dinç ve Batuhan Aslım'dan sonra bir alt kategoriden gelen sporcularımızın Sinan ve Batuhan gibi derece yapmaya başlamaları ilimizin ne derece sistemli çalıştığını ve alt yapımızın yapılan çalışmaların yerinde olduğunun göstergesidir.
ilerideki zamanlarda bu başarılarımız katlanarak devam edecektir. Sakarya'da  sporcularımızın başında onları müsabakalara hazırlayan Sonay Ürgenç hocamıza  da teşekkür ediyorum bu bir ekip işidir ve biz iyi bir ekibiz bu alınan sonuçlarda görülmektedir.  tüm sporcularımızı kutluyor ve daha nice başarılar getireceklerine inanıyorum " dedi.

Editör: TE Bilişim