Türkiye Masa Tenisi Federasyonu tarafından İstanbul Tozkoparan Spor Salonunda oynanan 2016 Türkiye Kupası maçlarında çift erkekler ve ferdi erkeklerde Yalova Belediyespor’un raketleri organizasyona damgalarını vurdu.
Çift erkeklerde Yalovalı ikiz raketler İbrahim Gündüz/Ziver Gündüz finalde Batuhan Şahin/Talha Yiğenler çiftini 3-0 mağlup ederek Türkiye Şampiyonluğunu elde etti. Bu kategoride üçüncülük Batuhan Ulucak/Gencay Menge dördüncülük ise Farahmand/Hadan Doğan çiftinin oldu. 2016 Türkiye Kupası takım maçları ve çift erkek-bayan maçlarının ardından gözler tek erkek ve bayan maçlarına çevrildi.
Yalova Belediyespor’un erkek raketleri ferdi maçlara da damgalarını vurmayı başardı. 
Tek Erkeklerde geçen yılın Türkiye Kupası ikincisi İbrahim Gündüz, bu yıl birinciliği elde etti. Temsilcimizin İbrahim Gündüz, seri başı olduğu için direkt Ana Tablo'dan başladı. Sırasıyla KKTC'den Eser Erenleri'i, ardından Adanalı Oğuzhan Öner'i aynı sonuçla 3-0 yenerek çeyrek finale yükseldi. Çeyrek finalde İstanbul'dan ferdi olarak katılan Ali Serdar Gözübüyük'ü 4-1  yenen İbrahim Gündüz, yarı finalde kardeşi Ziver Gündüz ile karşılaştı. Türkiye Kupası tek erkekler finali büyük bir mücadeleye sahne oldu. İlk iki seti kazanan İbrahim Gündüz 2-0 öne geçti. Oyunda dengeyi sağlayan Talha Yiğenler üst üste iki set alarak skoru eşitledi. Beşinci seti 15-13, İbrahim, altıncı seti ise 11-6 Talha kazanınca bir kez daha eşitlik oluştu. Galibin ve şampiyonunun belli olacağı final setini 11-6 kazanan İbrahim Gündüz Türkiye Kupası  tek erkekler birinciliğini elde etti. Talha Yiğenler ikinci olurken, Gencay Menge üçüncülük maçına çıkmadığı için Ziver Gündüz üçüncü, Gencay Menge dördüncü oldu. 
Editör: TE Bilişim