Türkiye Satranç Federasyonu’nun en büyük organizasyonlarından olan Türkiye Küçükler ve Yıldızlar Şampiyonaları Antalya’da gerçekleştirilecek.
22-29 Ocak 2018 tarihleri arasında Rixos Sungate Otel'de düzenlenen şampiyonada 81 ilden sporcunun buluşacağı dev şölende toplam 2 bin 874 sporcu hamle yapacak. Organizasyonda küçükler kategorisinde 2130, yıldızlar kategorisinde ise 661 sporcu ter dökecek. Yalova’yı ise bu dev turnuvada küçükler kategorisinde 40, yıldızlarda ise 13 sporcu temsil edecek.
“Rekor katılımla Antalya’da yer alacağız”
Satranç İl Temsilcisi Erkan Şat: Müsabakalara ilimizde rekor bir katılımla küçüklerde 40, yıldızlarda 13 sporcu katılacaktır. Yüz ölçümü olarak ilimiz Türkiye genelinde en çok kafile listesine sahip ildir. “Yalova ilimizde satranç sporunun gün geçtikçe geliştiğini ve başarıların arttığının göstergesidir. Bundan sonra daha fazla başarılara imza atmak için elimizden gelen gayreti göstermeye çalışacağız. Çocukların başarısı Yalova’nın satranç alanında alt yapısını oluşturacak temel taşlardır” şeklinde konuştu.
1 hafta sürecek turnuvada ise Show Radyo'dan "Nihat'la Sivrisinek" ve "Nihat'la Muhabbet" programlarında canlı yayınla maçlar aktarılacak. 

Editör: TE Bilişim