Türkiye Tenis Federasyonu ve Bursa Büyükşehir Belediyespor Kulübü tarafından düzenlenen ‘8-9-10 Yaş Ulusal Tenis Yaz Kupası’nda Yalovalı tenisçiler başarılı bir turnuva geçirdiler. 
Hüdavendigar Parkı’ndaki tenis kortlarında yapılan ödül töreninde 10 Yaş Tek Erkeklerde Sinan Dinç birinci olurken, 10 yaş çift erkeklerde Batuhan Aslım-Sinan Dinç birinci, 9 Yaş Tek Bayanlarda Naz Yürektürk üçüncü, 9 Yaş Tek Bayanlarda Defne Mutlu dördüncü oldu. 8 yaş kategorisinde mücadele eden Yalovalı sporcular Emre Öncel, Ahmet Özören, Ruveyda Orhan madalya kazanmayı başardılar.
Bursa'da 5 gün süren turnuvada Bursa'nın yanı sıra İstanbul, İzmir, Ankara, Yalova ve Uşak'tan gelen yaklaşık 200 ferdi sporcu başarı için kıyasıya mücadele etti. Yalova Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tenis antrenörü Sonay Ürgenç yönetiminde Yalova’dan 14 sporcu mücadele etti.
Bursa’da kazanılan başarıdan dolayı sporcuları tebrik eden Spor İl Müdürü Metin Kaplan,” Minik tenisçilerimizin Bursa’da elde ettikleri başarıdan dolayı kutluyorum. Başarı da payı olan antrenörümüz Sonay Ürgenç’i de tebrik ediyorum. Bu başarı ulusal müsabakalardaki başarı grafiğinin uluslararası müsabakalar için hazırlık niteliği taşıyor. Hedefimiz uluslararası müsabakalarda dereceye giren tenisçiler yetiştirmektir. Madalya alan sporcularımızın İl Spor Merkezleri kapsamında da antrenmanlarına devam etmesinden dolayı da çok memnumum. Sporcu ailelerine de çocuklarını spora teşvik etmelerinden dolayı ayrıca teşekkür ediyorum” dedi.
 
Editör: TE Bilişim