Nilüfer Erdemlispor:5 Yalovaspor:2
Bölgesel Amatör Lig 10. Grupta oynanan 26. Hafta maçlarının ardından Yalovaspor küme düştü. Bursa’da Nilüfer Erdemlispor’un konuğu olan Yeşil Kırmızılılar rakibine 5-2 mağlup olurken, Kırkpınarspor’un da evinde Gaziosmanpaşaspor’u 4-2 yenince 21 puanla düşme potasında kalarak Gürsu Belediyespor ile birlikte yerel lige düştü.
Nilüfer Fethiye Çim Sahada oynanan maça ev sahibi Erdemlispor fırtına gibi başladı. Mavi Beyazlılar 2. Dakikada Efe Civelek’in golüyle 1-0 öne geçti. Bu golden sadece 2 dakika sonra Nilüfer Erdemlispor’da bu kez sahneye Murat Mercan çıktı ve farkı 2’ye çıkarttı. Peş peşe bulduğu gollerle oyunu domine eden Bursa ekibi dakikalar 15’i gösterdiğinde Kemalata Döner skor tabelasında takımını 3-0 öne geçirdi. Bu gollere Yalovaspor 36’da kazandığı penaltı atışını Furkan Özdemir’le gole çevirerek farkı 2’ye indirdi ve ilk yarı skorunu 3-1 olarak belirledi.
İkinci yarıya da iyi başlayan taraf Erdemlispor oldu. Bursa ekibi 60. Dakikada Berk Kulalı’nın attığı golle ile yeniden farkı 3’e çıkarttı. Yediği golden 5 dakika sonra Yalovaspor Çadlı oyuncusu Yaya Seiro ile skoru 4-2’ye getirmesine karşın, 70. Dakikada Erdemlispor’da Ömer Furkan Kesikmaş maçın skorunu 5-2 olarak tayin etti.

2016-2017 sezonunda Bölgesel Amatör Lig 10. Grupta mücadele eden Yalovaspor, 6 galibiyet, 3 beraberlik ve 15 yenilgiyle 21 puan toplayarak 12. Sırada kaldı ve Yalova Süper Amatör Kümeye düştü. 

Editör: TE Bilişim