Yeşil Kırmızılı ekibe 3 puanı getiren goller Rasim (4) ve Fatih Çalıkıran’ın frikikten attığı goller getirirken ev sahibi Teşvikiye Belediyespor’un golleri Ali Yavuz ve Burak’tan geldi.

Yalova Süper Amatör Kümenin 10. Haftasın da  Ahmet Saraç futbol sahasında oynanan Teşvikiye Belediyespor ile Yalovaspor müsabakasına konuk ekip hızlı başladı.

Müsabakada dakikalar 7’yi gösterdiğinde konuk ekip Yalovaspor’un geliştirdiği atakta yeni transfer Rasim sahneye çıkarak Teşvikiye Belediyespor kalecisi Ömer’i avlayarak takımını 1-0 öne geçirdi. Bulduğu golden sonra oyunun kontrolünü eline geçiren Yeşil Kırmızılı ekip ataklarına devam etti. güçlü rakibi karşısında direnç gösteremeyen Teşvikiye Belediyespor zaman zaman tehlikeli olmaya çalıştı.

Yalovaspor karşılaşmanın 37. Dakikasında ani geliştirdiği atakta ilk golün sahibi Rasim bir kez daha ev sahibi ekibin ağlarını havalandırarak skoru 2-0’a getirdi ve ilk yarının skorunu belirledi.

Karşılaşmanın ikinci 45 dakikasına ise ev sahibi Teşvikiye Belediyespor fırtına gibi başlayan taraf oldu. Müsabakanın 53. Dakikasında kontra atak geliştiren ev sahibi ekipte sahneye çıkan Ali Yavuz farkı bire indiren golü Yalovaspor ağlarıyla buluşturdu.

Bulduğu golden sonra umutlanan Teşvikiye Belediyespor beraberlik golü arayışları içerisine girdi. Teşvikiye Belediyespor bulduğu golden 10 dakika sonra 63. Dakikada geliştirdiği atakta bu kez sahneye Burak çıktı ve skoru 2-2’ye getirdi.

İkinci yarının başında kalesinde gördüğü goller sonrasında toparlanan Yalovaspor rakibi üzerine baskısını arttırdı. Karşılaşmanın 71. Dakikasında Yalovaspor’un yıldız oyuncusu Rasim bir kez daha sahneye çıktı ve skoru 3-2’ye getiren gole imzasını koydu. Bulduğu gol sonrasında moral bulan Yalovaspor 81. Dakikada serbest atış kazandı. Topun başına geçen Fatih Çalıkıran meşin yuvarlağa mükemmel vurdu ve skoru 4-2’ye getirdi.

Üst üste bulduğu gollerle rakibinin gardını kıran konuk Yalovaspor’da 87. Dakikada sahneye çıkan Rasim kendisinin 4 takımının da 5. Golüne imza atarak skoru 5-2’ye getirdi. Kalan dakikalarda başka gol olmayınca Yalovaspor riske attığı karşılaşmadan 5-2’lik galibiyet ve 3 puanla ayrılarak liderliğini sürdürdü.

 

S.A.L.

Stat: Ahmet Saraç Sahası

Hakemler: Erdal Ergül**, Tolga Atasever***, Muhammet Karahasan***

Teşvikiye Belediyespor: Ömer**, Furkan**, Gökhan**, İsmail** (Furkan Özcandan**), Fatih**, Mustafa**, Sergen**, Burak**, Eyüp** (Ertuğrul**), Süleyman**, Ali Yavuz**

Yalovaspor: Muhammed Kazım***, Şafak*** (Gökhan Kuru***), Mustafa***,  Mehmet Yüksel***, Tolga Erdal***, Fatih Çalıkıran***, Rasim****, Asafcan***(Muharrem Can**), Adem***( İbrahim Bal***) Şeref***, Osman***

Goller: Dk.4-37 Rasim 0-2, Dk. 53 Ali Yavuz 1-2, Dk. 63 Burak 2-2, Dk. 71 Rasim 2-3, Dk. 81 Fatih Çalıkıran 2-4, Dk. 87 Rasim 2-5
Editör: TE Bilişim