İlimizde oynanan U-16 Türkiye Şampiyonası 2. Kademe Müsabakalarının 2. Gününde ilk günü mağlup kapatan iki takım Bursa İnegölspor ile Manisa Salihli Belediyespor takımları karşı karşıya geldi.

Ahmet Saraç sahasında oynanan mücadeleyi Manisa ekibi 2-1 kazanarak umutlarını son müsabakaya taşıdı. Zorlu 80 dakikada Salihli Belediyespor 28’de Doğan ile öne geçerken bu gole Bursa ekibi 53’te Kadir ile cevap verdi ancak Salihli Belediyespor 58’de Yaşar’ın attığı golle karşılaşmayı 2-1 kazanmayı başardı.

Ahmet Saraç Sahasında oynanan müsabakaya her iki takımda kontrollü başladı. İlerleyen bölümlerde oyuna ağırlığını koyan konuk ekip Salihli Belediyespor gol için İnegölspor kalesine yüklenmeye başladı. Karşılaşmanın 28. dakikasında gelişen Salihli Belediyespor atağında Doğan takımını 1-0 öne geçiren golü rakip filelerle buluşturdu ve ilk yarının skorunu tayin etti. Mücadelenin ikinci yarısına her iki takımda etkili başladı. Ev sahibi takım Bursa İnegölspor beraberlik golü için yüklenirken, konuk takım Salihli Belediyespor farkı arttırmak için atak geliştirdi. Ev sahibi takım aradığı golü 53. dakikada buldu. Karşılaşmanın 53. dakikasında gelişen Bursa İnegölspor atağında Kadir, meşin yuvarlağı rakip filelerle buluşturarak durumu 1-1 yaptı ve skoru eşitledi. Kalesinde gördüğü beraberlik golünden sonra çabuk toparlanan konuk takım Salihli Belediyspor’un bu gole cevabı uzun sürmedi. Mücadelenin 58. dakikasında gelişen Salihli Belediyespor atağında Yaşar, takımını 2-1 öne geçiren golü kaydederek karşılaşmanın skorunu belirledi.

U-16 Türkiye Şampiyonası

Stat: Ahmet Saraç Sahası

Hakemler: Serdar İla***, Murat Yılmaz***, Uğur Akalp***

İnegölspor: Mustafa**, Emrullah**, Özkay**, Mustafa İnce**, İsmail**, Enes**, Emin**, Muhammed Öz**, Orhan**, Oğuzhan**, Mahmut**

Salihli Belediyespor: Ali***, Bayram***, İbrahim***, Fatih***, Kerem***, Kamilhan***, Doğan***, Fatih Kaçmaz***, Mustafa***, Yaşar***, Onur***

Goller: Dk. 28 Doğan 0-1, Dk. 53 Kadir 1-1, Dk. 58 Yaşar 1-2

Kırmızı Kart: Dk.80+3 Orhan (Bursa İnegölspor)

Editör: TE Bilişim