Geçtiğimiz günlerde olağan kongresini gerçekleştiren Yalova Balkan Göçmenleri Eğitim, Kültür ve Dayanışma Derneği yeni yönetim kurulu, Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman’ı makamında ziyaret etti.
   Seçim sürecinde yapmış olduğu katkılardan dolayı Başkan Salman’a teşekkür eden Bal-Göç Derneği Başkanı Lütfü Özgür; “Soydaşlarımız için özveri ile çalışmaya devam edeceğiz” dedi.
Ziyarette “Geçmişinle Geleceğini Aydınlat” projesi ilgili yapılacaklar hakkında görüş alışverişinde bulunuldu. Yeni yönetim kuruluna görevlerinde başarılar dileyen Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman; “Seçim günü gördüğümüz atmosfer ve birlik, beraberlik çok güzeldi. Bal-Göç ile ortaklaşa projeler üreterek Balkanlardan gelen vatandaşlarımızın daima yanında olmaya özen gösteriyoruz. “Geçmişinle Geleceğini Aydınlat” projesi kapsamında kentimizde önemli çalışmaları hayata geçireceğiz. Göç Müzesinin biran evvel tefriş edilerek hizmete açılması konusunda da Yalova Belediyesi olarak üzerimize düşeni yerine getiriyoruz, getireceğiz. İlgili kurumlarla gerekli görüşmeleri yaparak sizlerle entegre halinde tüm imkanları bu doğrultuda kullandırmaya çalışacağız. Hem kentimize hem Balkanlardaki kardeş kentlerimizin adına yakışır önemli bir hizmete imza atacağımıza yürekten inanıyorum” dedi.
Editör: TE Bilişim