Yalova Belediyespor Masa Tenisi antrenörü Bayram Ali Yıldız, 2015-2016 sezonunda mücadele ettikleri Süper Ligde, milyonluk bütçelere sahip kulüpleri geride bırakarak ikinci olduklarını söyledi. Altyapıdan yetiştirdikleri oyuncularla mücadele ettiklerini belirten Yıldız, bu sezon tüm takımları da yenme başarısı gösterdiklerinin altını çizdi.
Masa Tenisi Süper Ligi Yalova’da oynanan 8. Etap maçlarıyla son bulurken, ligde ki temsilcimiz Yalova Belediyespor son maçında şampiyon Fenerbahçe’yi devirip Beşiktaş ve İstanbul BBSK’yı geride bırakarak ikinci oldu.
Sezonu değerlendiren Bayram Ali Yıldız, “Sezon içerisinde bütün takımları yenme başarısı gösterdik. Bizim gibi altyapımızdan yetişen sporcular ile mücadele eden bir kulüp, milyonluk bütçelere sahip kulüplerin arasından sıyrılarak ikincilik elde etmesi, bizim adımıza çok büyük başarıdır. Burada artık oturan bir sistem var. Bu sistemin çarkları var tabii ki. Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürlüğü; yaz ve kış okullarında keşfettiğimiz çocukları kulüplere yönlendiriyor. Yalova Belediyespor Kulübü’nde çocuklarımız müsabakalar ile destekleniyor. Okullarımız ve özellikle Yalova Bahçeşehir Koleji, belirli bir seviyeye ulaşan sporcularımızı orada eğitim alıyorlar. Aileler de bu çarkın birer parçası, olmazsa olmazlardan bir tanesidir. İlk 8’e bakıldığında altyapısı ile mücadele eden tek kulüp Yalova Belediyespordu.  İlk 8 içindeki takımların 6’sında da yabancı sporcular varken, biz Yalovalı gençler ile mücadele ettik. Oldukça çekişmeli geçen ligin son etabındaki 3 maçımızı da kazandık. Son etapta İstanbul Tenis Kupası’nı 4-1, İstanbul Büyükşehir Belediyespor’u 4-3 ve lig şampiyonu Fenerbahçe’yi de 4-2 mağlup ettik” dedi.
Editör: TE Bilişim