Yalova VİP Antrenörü Caner Yıllar, sezon başında hedefledikleri tüm amaçlara ulaştıklarını söyledi. Anadolu Üniversitesi maçında ayak bileğinden sakatlanan Özlem Öztürk’ün uzun süre parkelerden uzak kalacağının altını çizen deneyimli koç, “Ligi ilk 5 içinde bitirmek istiyor ve play-off ilk turunda oynamak istiyorduk” dedi.
Eskişehir’de oynadıkları Anadolu Üniversitesi maçını ve play-offu değerlendiren Yalova VİP Antrenörü Caner Yıllar,” Takım olarak çok kötü hücum performansı gösterdiğimiz Anadolu Üniversitesi maçında Özlem’in sakatlığı da sporcuların moralini çok bozdu. Tam takım olarak mücadele eden ev sahibi takımda play-off için kazanmak zorunda olduğu karşılaşmada haklı bir galibiyet alarak amacına ulaştı.
Şu anda sezon başı hedeflediğimiz tüm amaçlara ulaştık. Ligi ilk 5 içinde bitirmek istiyor ve play-off ilk turunda oynamak istiyorduk. Bu kadar sakatlığa ve yabancı oyuncumuzun gitmesine ve gurupta alınan sürpriz sonuçlara rağmen sporcularımız ilimizi en iyi şekilde temsil etmişler ve çok başarılı bir sezon geçirdiler. Dev bütçeli rakiplerine ve kadro derinliği olan takımlara karşı mütevazi bütçe si ve son maçlara 6-7 oyuncu ile hazırlanabilmesi e rağmen gösterdikleri mücadele takdire değerdi. Şimdi play-off çeyrek finalinde kadın basketbolunun önemli mihenk taşlarından Çankaya Üniversitesi ile eşleştik. İlk maçı Cuma günü saat 14:00 Ankara da oynayacağız. Rövanşı ise pazartesi yada salı günü Yalova’da oynanacak yine saat 14:00’da oynayacağız. Galibiyet eşitliği halinde 3. ve son maç Ankara’da oynanacak Rakibimiz yıllarca süper lig de mücadele eden ve her sezon TKBL final gurubunda yer alan iddialı bir takım. Yabancı oyuncusu Mercedes Walker tek başına bir takım ama ilk maçta cezası dolayısıyla forma giyemeyecek.İlk maçı Ankara da kazanmak için her şeyi yapacağız, ikinci maç Yalova’da çok daha zor geçeceği malum. Ligin favori takımlarından birini yenmek hatta daha da ötesi elemek için elimizden geleni yapacağız. Sporcularımız daha önce Güre’yi yenerek, OGM Ormanspor’u ise kendi evimizde elimizden kaçırarak bunun örneğini yaşattılar. Onlara güvenimiz sonsuz, dar rotasyonumuz Özlem Öztürk’ün de sakatlanmasıyla daha da daralmasına rağmen elimizdeki sporcularımızla var gücümüzle oynayacağız ve Yalovalılara tekrar takımlarıyla gurur duymalarını sağlayacağız” dedi.
Editör: TE Bilişim