Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi ekiplerinden Yalova VİP baş antrenörü Caner Yıllar, takımını ve ligi değerlendirdi. Sezon sonunda sıralamada rahat edecekleri bir noktayı hedeflediklerini dile getiren Yıllar, Yalova VIP’nin ligde yerini sağlamlaştırmak istediğinin de altını çizdi. 
“Geçen Senekine Benzeyen Bir Takım Kurduk”
Yıllar,” Bütçemiz ölçülü bir bütçe, haliyle kısıtlı bir hareket alanımız var. Bu sene de geçen senekine benzeyen bir takım kurduk. Ligimizin kalitesi her sezon artıyor. Bu sezon da dört takım lige veda edecek, takım sayısı azalacak. Öncelikli hedefimiz ligde yerimizi sağlamlaştırmak. Alabileceğimiz maksimum galibiyeti alarak ilerleyeceğiz.  Evet, bizim sahip olduğumuz olanaklar belki bahsettiğin takımların çok altında. Şu da unutulmasın biz iki senedir bu şartlar ile mücadele ediyoruz. İlk senemizde play-off oynama başarısı gösterdik. Geçen sezon ise dokuz tane maçımızı bir, iki ve üç sayılar ile kaybederek ligde kaldık. Bunların sadece dört veya beşini kazanmış olsaydık yine play-off oynayacaktık. Belli takımlar arasında güç dengelerinin birbirine yakın olduğunu da rahatlıkla söyleyebilirim. Tahmin ediyorum ki bu sene de benzer durumlar yaşayacağız. Süper Lig’e yükselme hedefinde olan ekiplerin biz ve bizim dengimiz olan takımları yenerek ilerleyeceğini, bizim de kendi aramızdaki denk mücadeleler ile sıralamadaki yerimizi belirleyeceğimizi düşünüyorum” şeklinde konuştu.
“Sıralamada Rahat Edeceğimiz Bir Noktada Olmak İstiyoruz”
Deneyimli koç,” Takımımız, iki tecrübeli oyuncu dışında tamamen genç isimlerden kurulmuş bir ekip. Bu kadro ile daha önce de söylediğim gibi elimizden gelen en çok galibiyeti alarak olabildiğince üst sıralara tırmanmak istiyoruz.  Kümede kalma diye bir hedef koymayı mantıklı bulmuyorum. Ne oyuncuları böyle motive edebiliriz ne de ben böyle motive olabilirim. Ligde rahat edeceğimiz, orta sıralarda bir yerde olmak bizim öncelikli amacımız. Erken tabii çünkü biz sezona çok geç başladık. Takımımızı geç toparladık ve birbirimize alışma sürecinin hala içindeyiz. Sporcularımızın çoğu daha önce beraber çalışmadığım, genç oyuncular. Onların özelliklerine göre takımı yönetmeye çalışacağım. Neticede benim kendi özelliklerim hırslı, sert ve baskılı müdafaa, hızlı hücum gibi özellikler. Oysa şu anda çalıştığımız bu takımla bunu yapamam. Dolayısı ile ben onlara uymak durumundayım. Mevcut takımımıza uygun bir oyun yapısı ile oynamak amacındayım. Onlara uyacak bir sistemi de oturtmamıza az kaldı diye düşünüyorum” diyerek sözlerini noktaladı. 

Editör: TE Bilişim