Türkiye Karate Federasyonu tarafından düzenlenen 22. Balkan Çocukları Yıldız ve Küçükler Karate Şampiyonası’nda heyecan devam ediyor.
İstanbul Büyükçekmece’de bulunan Gazanfer Bilge Spor Salonunda yapılan turnuvada Yalovalı sporcu Muhammet Safa Yılmaz üçüncü olarak adeta tarih yazdı. Balkan Karate Federasyonları Birliği’ne üye Türkiye, Arnavutluk, Bosna Hersek, Bulgaristan, Hırvatistan, Makedonya, Kosova, Karadağ, Romanya, Sırbistan ve Slovenya'dan 783 sporcu katılıyor.
Mehmet Delioğlu Gençlik ve Spor Kulübü sporcusu olan Muhammet Safa Yılmaz, 30 kilo 2007 doğumlularda tatamiye çıktı. Rakiplerini bir bir deviren minik sporcu, üçüncü olarak ülkesine madalya kazandırdı. İlk turda Makedon rakibini yenen Yılmaz, ikinci turda Sırp’ı yenerken üçüncü turda Türk finalinde hakem kararıyla rakibine 3-2 yenildikten sonra 3-5 maçında Karadağlı rakibini yenerek madalyanın sahibi oldu. Yalova Gençlikspor’dan Ulukan Sarıçiçek ise 42 kilo 2005 doğumlularda beşinci olma başarısı gösterdi.
Karate Milli Takımı, Balkan Şampiyonası'nın ikinci gününde dokuz altın, dokuz gümüş ve 18 bronz olmak üzere toplam 36 madalya kazandı. Şampiyonaya 217 sporcu ile katılan Türkiye, 88 madalya ile genel klasman birinciliğini korudu.

 

Editör: TE Bilişim