Uluslararası Tekerlekli Sandalye Basketbol Federasyonu (IWBF)’in yaptığı sıralamaya göre Yalova Ortopedikler Spor Kulübü (YOSK) 27. Sıraya yükseldi. Geçen yıl 35. Sırada bulunan temsilcimiz bu sene ki Euroleague 2’de ki başarısının ardından tırmanışını sürdürdü. 
Sponsorluğunu AKKÖK Holding’in yaptığı Yalova Ortopedikler Spor Kulübü, Türkiye’nin ve Yalova’nın ismini başarıyla temsil etmeye devam ediyor. 2015-2016 sezonunda hem Garanti Tekerlekli Sandalye Basketbol Süper Ligi’nde hem de Euroleague 2 ve Willi Brinkmann’da başarılı sonuçlar alan YOSK, IWBF sıralamasında ilk 30 içerisine girdi. 
Bu yıl puanını 106’ya çıkartan temsilcimiz geçen yıl ve bu yıl en iyi çıkış yapan takımlar arasında başı çekti. 
Uluslararası Tekerlekli Sandalye Basketbol Federasyonu’nun sıralamasına göre Avrupa’nın en iyi 50 takımı arasında YOSK da dahil 6 Türk takımı bulunuyor.  Listede Galatasaray 273 puanla 5. sırada, 243 puanlı Beşiktaş’ın 8. Sırada, KKTC Turkcell 86 puanla 34, 51 puanla TSK Rehabilitasyon Merkezi Engelliler Spor Kulübü 44, 40 puanlı Kardemir Karabükspor 49 ve 24 puanlı İzmir Büyükşehir Belediyesi ise 59. Sırada yer alıyor.
Editör: TE Bilişim