Karşılaşmayı Yalova Valisi Esengül Civelek ve Yalova Emniyet Müdürü Hüseyin Ümit Yüksel tribünden ederken olayların çıkmasının ardından salonu terk etti.

Yalova’da yaşanan olaylar geçtiğimiz yıl Galatasaray ile Beşiktaş arasında oynanan maçta çıkan kavgayı hatırlattı. İki ekibin mücadelesi öncesinde hem oyuncular hem de taraftarlar dostluk örneği gösterdiler. Ancak müsabakada ikinci çeyreğin bitimine 1 dakika 32 saniye olanlar oldu. YOSK ve Galatasaray taraftarları birbirine girerken, atılan ses bombaları bayan ve çocuk seyircileri oldukça korkuttu.

“Anonslar yapıldı, tribünler boşaltıldı”

Yaşanan olaylar sonrasında Yalova Emniyet Müdürü Hüseyin Ümit Yüksel ve Yalova Ortopedikler Spor Kulübü Başkanı Alpaslan Erkoç olayların bitmesi için anons yaptı. Emniyet güçlerinin müdahalesi sonrasında ev sahibi ekibin seyircisi salondan hemen çıkartılırken ardından Galatasaray taraftarı salondan ayrıldılar. Maçın hakemleri tribünlerin boşaltılmasının ardından karşılaşmayı kaldığı yerden devam ettirirken mücadeleyi Galatasaray 68-38 kazanarak bu sezon ki 5. Galibiyetini aldı.

Olayları ve karşılaşmayı değerlendiren Galatasaray Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı Antrenörü Sedat İncesu ,”Çok kısa süren ancak tatsız bir olay yaşandı. Büyümeden bitmiş olmasına sevindik. Kazandığımız için mutluyuz. Yalova’yı da tebrik ediyoruz. Her zaman bizleri güzel karşıladılar. Umarım bir daha böyle tatsız olaylar yaşanmaz” dedi.

Yaşanların spora yakışmadığını belirten Galatasaray Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı oyuncusu İsmail Ar,” Yalova’ya geldiğimizde her zaman dostluk ön planda oluyordu. Böyle bir tatsız olay yaşadığımız için üzüldük. Sahada ki ve tribündeki dostluğu önemsiyoruz. Yalova’ya başarılar diliyorum” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilişim