Akkök Şirketleri Grubu’nun destekleriyle ayakta durmaya çalışan Yalova ekibi, birçok yıldızını kaybederken dış transfer çalışmalarına start verdi. İç transferde Şuayip Kablan, Ahmet İkizoğlu ve Eyüp Atırcıoğlu ile yollarını ayıran YOSK bu oyuncuların boşluğunu doldurabilmek için düğmeye bastı.

Süper Lig’de 5.sezonunu geçirecek Yalova ekibi yeni sezon öncesi güçlü kadro kurmanın hesaplarını yaparken basketbol hayatını İspanya’da sürdüren İranlı tecrübeli oyuncu Morteza Gharibloo ile görüşmelere başladı.

Gharibloo ile görüşmelere başladıklarının altını çizen Yalova Ortopedikler Spor Kulübü Başkanı Alpaslan Erkoç, “İspanya’da daha önce Amfiv Vigo takımı’nda oynayan son olarak Getafe’de basketbol yaşantısını sürdüren İranlı Morteza Gharibloo’yu transfer edebilmek için girişimlere başladık ve görüşmelerimiz sürüyor. Oyuncu, Türkiye’ye ve takımımıza gelebilmek için olumlu yanıt verdi. Kendisinin takımımıza faydalı olacağını düşünüyorum ve bu transferin önümüzdeki günlerde olumlu sonuçlanmasını arzu ediyorum” şeklinde konuştu.

“Şuayip, Ahmet ve Eyüp’e teşekkür ediyorum”

Eski oyuncuları Şuayip Kablan, Ahmet İkizoğlu ve Eyüp Atırcıoğlu’na verdikleri emeklerden dolayı teşekkür eden Erkoç “Yıllardır takımımızın başarısı için ter döken Şuayip, Ahmet ve Eyüp, kulübümüzden ayrılarak başka takımlara transfer olmuştur. Bu oyuncularımıza bugüne kadar verdikleri emeklerinden dolayı teşekkür eder, yeni takımlarında başarılar dilerim” diyerek sözlerini tamamladı. 

Editör: TE Bilişim