Yalova’nın ve Yürüyen Köşk’ün tanıtımı için her platformu kullanan Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman’ın girişimleriyle geçtiğimiz yıl ilk kez “Yalova Yürüyen Köşk Koşusu” düzenlenmişti. Koşunun ikincisi bu yıl 12 Kasım 2017 Pazar günü yapılacak.
Türkiye Jokey Kulübü (TJK) ile Yalova Belediyesinin iş birliğinde düzenlenen koşu İstanbul Veliefendi Hipodromunda yapılmıştı. Bu yıl ikinci kez düzenlenecek olan koşu 2000 metre kum (sentetik) pistte 3 yaş ve yukarı İngiliz atlarının katılımıyla gerçekleşecek. Koşuyu kazanan atın sahibi 75 bin liralık ödülü alacak.
“Yürüyen Köşk’ün Tanıtımı İçin Önemli Bir Organizasyon”
“Yürüyen Köşk bu kentin en önemli sembolü onu sadece ülkemize değil dünyaya tanıtmak için çabalıyoruz” diyen Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman; “Bu amaç doğrultusunda çalışmalarımızı yaptık, yapıyoruz. Geçtiğimiz yıl TJK Kulübü Başkanı Sayın Yasin Kadri Ekinci ve yönetim kurulu ile bir araya gelerek düşüncelerimizi kendileriyle paylaştık. Bize Yürüyen Köşk Koşusu için olumlu yaklaştılar ve bu konuda yardımcı oldular. Kendilerine bir kez daha çok teşekkür ediyorum. Bu yıl ve bundan sonraki yıllarda yapılacak koşular Yürüyen Köşk adının daha da fazla duyulmasına sebep olacak. Yürüyen Köşk Atamızın bize en büyük mirası. Bize düşen görev o mirası en iyi şekilde koruyup kollamak ve tanıtmaktır. Bizde bu üzerimize düşen görevi yerine getiriyoruz” dedi.

Editör: TE Bilişim