Yalova Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürülüğü’ne ait yarı olimpik yüzme havuzunda Yalova Milli Eğitim Müdürü Ali Tosun, Yalova Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Metin Kaplan, Halk Eğitim Merkezi Ve Akşam Sanat Okulu Müdürü Sadrettin Doğan, Yüzme İl Temsilcisi Mahmut Kahveci’nin yanı sıra yüzme antrenörlerinin katıldığı etkinlikle minikler havuza girdi.

Proje hakkında açıklamalarda bulunan Yalova Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Metin Kaplan,” İl ve ilçelerde eğitim gören ilkokul 3. ve 4. Sınıf öğrencilerine yönelik ilk kez uygulanacak olan proje ve bu yıl ikincisi düzenlenen Türkiye Yetenek Taraması ve Spora Yönlendirme projeleri ile ildeki mevcut altyapı ve fiziki mekân imkânlarından faydalandırmak, sosyal hayata katılmalarına imkân sağlamak olduğu, sağlıklı ve hareketli bir yaşamın gereği olarak toplumda spor yapma kültürünün yerleştirilmesi, sporun geniş kitlelere yayılması, çocuk ve gençlere sporu sevdirerek onları sporla tanıştırmak, spor başlama yaşındaki yetenekli çocukları tespit edip yeteneklerine göre branşlara yönlendirmektir” dedi.
1'er aylık periyotlarla 3 dönem halinde ücretsiz olarak gerçekleştirilecek "Yüzme Bilmeyen Kalmasın Projesi" kapsamında Cumhurbaşkanlığı 2. Yüz Günlük İcraat Programının sonuna kadar tüm Türkiye’de yaklaşık 100 bin çocuğa yüzme öğretilmesi hedefleniyor.

Editör: TE Bilişim