Son olarak Teleset Mobilya Akhisarspor’un kazandığı kupada ilimizi bu yıl Altınova Belediyespor temsil edecek. Bu sezon kupada 42 Bölgesel Amatör Lig ön eleme turundan itibaren mücadele ederken ilk maçlar ise 29 Ağustos Çarşamba günü oynanacak.

2018-2019 sezonu Ziraat Türkiye Kupası’nda Süper Lig, 1. Lig, 2. Lig, 3. Lig ve Bölgesel Amatör Ligden olmak üzere toplam 166 takım ter dökecek. Beşiktaş ise geçen sezon Fenerbahçe ile oynayacağı maça çıkmadığı için bu yıl ki kupada mücadele edemeyecek.

Kupanın yeni statüsünde 2018-2019 sezonunda profesyonel liglerde takımı bulunmayan 27 ilden Bölgesel Amatör Lig’de mücadele eden takımlar kupaya katılacaklar. Profesyonel takımı olmayan illerden BAL’da 1 takımla temsil edilen 21 ilden 1’er takım katılım sağlayacak. 2 takımla temsil edilen 4 ilden geçtiğimiz sezon sonunda o ilin iki takımı da BAL’da yer aldıysa, puan cetveline göre üstte olan veya tek takım mücadele etmişse o takım kupaya katılacak. BAL’da 3 takımla temsil edilen 2 ilden geçtiğimiz sezon sonunda birden fazla takımı BAL’da yer almışsa, puan cetveline göre üstte olan veya tek takım mücadele etmişse o ekip, Ziraat Türkiye Kupası’nda boy gösterecek. 2017-2018 sezonunda BAL’da gruplarında ilk 3 sırayı alıp da 3. Lig’e yükselemeyen, yerel lige düşmeyen ve 2018-2019 sezonunda BAL’da oynama hakkı olan 14 takım da yine kupa arenasında yer alacak. Şölen havasında geçecek kupada BAL’da yaşı küçük futbolcuları en fazla süre oynayan ve yeni sezonda BAL’da oynama hakkı olan 1 takım da yine ödül olarak kupaya davet edilecek.

Diğer yandan kupada yeni sezonda profesyonel liglerin takımları da katılacaklar. TFF 3. Ligi’nde mücadele edecek 53 ekibin yanı sıra; TFF 2. Ligi’nden 36 takım ve Spor Toto 1. Lig’den de 18 takım, Ziraat Türkiye Kupası’nda yer alacak. Ayrıca Spor Toto Süper Lig’de oluşan puan sıralamasında 1. ile 3. sıralar arasında yer alan 3 takım, Ziraat Türkiye Kupası’nda şampiyon olan takım Süper Lig’de oluşan puan sıralamasında 5 ile 13. sıralar arasındaki takımlar da kupaya katılım sağlayacaklar.

Editör: TE Bilişim