Bu hafta sizlere tatil hakkında bir şeyler yazmak istedim.Malum kulağa hoş gelen bir kelime.Herkesi kapsamasa da öğrenci ve velileri yakından ilgilendiriyor.

      Anlıyacağınız gibi okullarımızın ara verdiği tatilden bahsetmek istedim.2016-2017 dönemi Eylül ayının ikinci haftası itibariyle başlamıştı.Yalova ilimizde de 40000 geçen öğrenci ile 2000 aşkın öğretmenimiz biraz olsun ara verecekler.23 Ocak 2017 Cuma günü başlayacak olan ara sömestri tatilimiz 6 Şubat 2017 tarihinde son bulacaktır.

    Yoğun bir eğitim öğretim döneminden sonra öğrenciler ve aileler dinlenme imkanını bulacaklar.Doğal olarak eğitim emekçisi öğretmenlerimizde bundan istifade edecekler.

     Tatilin öğrencilerimize ve ailelerimize verimli geçmesi adına bir şeyler söylemek isterim.Bu süreçte aileleriyle daha çok zaman geçirmelerini;sinema,tiyatro v.b etkinliklerine katılmaları-nı öneririm.Amaç sosyalleşmeyi sağlarken beraber olmanın mutluluğunu yakalayacaklardır.

    Bunun yanında ailece birlikte yenilen yemek,çevre gezileri,eş dost akraba ziyaretleri de tatili anlamlı kılacak değerlerdir.Bir de en iyi dost dediğimiz kitapları unutmamalarını tavsiye ederim.Gün içerisinde yarım saat kitap okumanın onları dinlendireceği gibi,yeni bir şeyler öğrenmenin hazzını yaşayacaklardır.Hatta imkan varsa;bu okuma saatinde anne ve baba da birlikte okumalarıdır.Model olma anlamında güzel bir çalışma olabilir.

   Tatil dinlenmeyle beraber;öğrencilerin eksik olduğu alanları görmelerini sağlar.Noksan ol-dukları alanları kendilerini fazla yormadan telafi ederlerse iyi olur.Yeni başlayacak dönemde de fazla zorluk çekmeyeceklerdir.

    2016-2017 Eğitim ve Öğretim döneminin birinci kanaat dönemi sona ererken;başta öğren-cilerime ve velilerime,okulum Öğretmen Yusuf Ziya’nın değerli idareci ve arkadaşlarıma ve tüm eğitim emekçilerine iyi tatiller temennisinde bulunmak isterim.

    Yeni dönemlerin yeni umutlar getirmesi dileğiyle esen kalın…