Bu hafta sizlere tatil hakkında bir şeyler yazmak istedim.Kulağa hoş gelen bir kelime olsa gerek.

     Okullar açıldı dönem başladı derken bir bakıyorsunuz ;dönemin sonuna gelmişsiniz.Ne za-man başladı ne zaman bittiğini anlayamadan.Aynı sonbaharda dökülen yapraklar gibi günler-de birer birer azalıyor.

    Bir umutla,heyecanla öğrencilerimize dönem sonu karnelerini dağıttık.Hepsinin gözlerinde ayrı bir sevinç vardı.Bazen çocuk olmak ne güzel diyorsunuz.Hiçbir şeyi umursamadan o anı yaşıyorsunuz.Ne güzel bir duygu.

    Karnelerle beraber uzunca bir tatilde öğrencilerimizi beklemektedir.Dinlenmek,oyun oyna-mak onların en doğal hakkı.Tatili de verimli geçirmek adına bir şeyler yapmanın önemli oldu-ğunu düşünüyorum.

    Bu uzun süreçte öncelikle aileleriyle birlikte hoşça vakit geçirmeleri,birlikte tatil yapmaları sosyal aktivitelere katılmaları ve arkadaş gruplarıyla bir araya gelerek sosyal bağlarını güçlen-dirmeleri çok önemli.Bunun yanında boş zamanlarında Gençlik ve İl Spor Müdürlüğünün aç-mış olduğu kurslara gitmelerini öneriyorum.Yüzme dışında birçok spor branşları ücretsiz.Ço-cuklarımız spor dallarını tanıma fırsatı yakalayacaklar hem de sosyalleşmelerini sağlayacaktır. O branşlar bakarsınız ilerde onların yaşamlarının bir parçası neden olmasın.

     Ayrıca tatilde kitap okumak için güzel bir fırsat.Bu konuda Yalova’mız şanslı bir il.Halk kütüphanesi,Çocuk kütüphanesi ve Yalova Belediyesinin bünyesinde olan çocuk kütüphanesi öğrencilere güzel imkanlar sağlıyor.

    Tatilde mümkün olduğunca çocuklarımızı dijital ortamlardan korumalıyız.Telefon,internet,   tablet gibi şeyler onları bağımlı yaptığı gibi sosyalleşmelerine engel olan araçlardır.Malesef karne hediyesi olarak alınan bu şeyleri çok doğru bulduğumu söyleyemeyeceğim.

    Tatille ilgili yazımı noktalarken;başta görev yaptığım Öğretmen Yusuf Ziya İlkokulu eği-tim emekçilerine,idarecilerine ve çalışan tüm personeline aileleriye  güzel tatil geçirmelerini dilerken,her şeyin gönlünüzce olmasını dilerim.

   Önümüzdeki günler başka gündemlerde buluşmak dileğiyle esen kalın…