Ekonomi Bakanlığı'nın ve Türkiye İstatistik Kurumu'nun verilerinden derlenen bilgilere göre, Türk insanı teknolojiye alıştı ve teknolojinin getirdiği, hayatı kolaylaştıran imkanlardan yararlanıyor.

Türk evlerinin yarıya Bonus veren bahis siteleri yakınında internet bulunurken, internete erişim imkanı olan hane oranı yüzde 42,9. Girişimlerde ise bu oran yüzde 90,9'a yükseliyor. Evlerdeki bilgisayar sayısına bakıldığında, masaüstü bilgisayar bulunma oranının yüzde 34,3, taşınabilir bilgisayar bulunma oranının ise yüzde 22,6 olduğu görülüyor.

Türkiye'de bilgisayar kullanım oranına bakıldığında ise hemen hemen her iki kişiden 1'inin bilgisayar kullandığı görülürken, 2011 itibarıyla bilgisayar kullanım oranı yüzde 46,4 oldu. Bilgisayar kullanım oranında erkekler, kadınları geride bırakırken, kadınların bilgisayar kullanım oranı İmajbet yüzde 36,9, erkeklerin bilgisayar kullanım oranı ise aynı dönemde yüzde 56,1 olarak gerçekleşti.

İnternet kullanımında da kadınların internet kullanım oranı yüzde 35,3, erkeklerin internet kullanım oranı ise yüzde 54,9 oldu. Kentte internet kullanım oranı yüzde 53,2, kırda internet kullanım oranı da yüzde 25,7 oldu.

-Fotoğrafa ve görüntüye düşkün değiliz-
Hanelerde dijital kamera ve fotoğraf makinesi bulunma oranına bakıldığında ise Türkiye'de bu oranın yüzde 27,8 olduğu görülüyor. Hanelerde yazıcı bulunma oranı ise yüzde 14.

Bu arada, Türkiye'de cep telefonu, internete erişim, bilgisayar, fotoğraf makinesi, dijital kamera ve yazıcı bulunma oranları şöyle:

Bulunma oranı
-Hanelerde cep telefonu bulunma oranı % 91,9
-İnternete erişim imkanı olan hane oranı %42,9
-İnternete erişim imkanı olan girişimler %90,9
-Hanelerde masaüstü bilgisayar bulunma oranı %34,3
-Hanelerde taşınabilir bilgisayar bulunma oranı %22,6
-Hanelerde dijital kamera/fotoğraf makinesi bulunma oranı %27,8
-Hanelerde yazıcı bulunma oranı %14,0

Editör: TE Bilişim