İlçenin çeşitli okullarından gelen öğrencilere ve öğretmenlere hitaben konuşan Özdemir, internetin dünyayı büyük bir köy haline getiren bir derya olduğunu dile getirdi.

“Sosyal Medya İletişimi Tarzını Değiştiriyor”

Küreselleşme sürecinin kaçınılmaz olarak iletişim teknolojilerinin evrimini değiştirdiğini ifade eden Özdemir, “Günümüzde geleneksel medya giderek yerini sosyal medyaya bırakıyor. Sosyal medya kitleleri ve insanları bir araya getirmektedir. Sosyal medyayı önemli kılan insanların etkileşim tarzlarını değiştirmesidir” diye konuştu.

“İnternet Kullanıcı Sayımız 36 Milyon”

Sosyal medyayla ilgili bazı rakamları dinleyicilerle paylaşan Özdemir, 14 milyon Facebook kullanıcısı ile Türkiye’nin sosyal paylaşım platformu Facebook’ta dünya genelinde en aktif 3.ülke olduğunu, internet kullananların sayısının da Türkiye genelinde 36 milyona vardığını belirtti. Özdemir, bu durumun gelecekte sözü geçen ülkelerden biri olacağına işaret ettiğini söyledi.

Aşırı Kullanımda Düşünmeye Olumsuz Etki

Sosyal ağların zararları hakkında da bilgi veren Özdemir, aşırı olarak sosyal medyayı kullananlarda narsist eğilim, anti-sosyal kişilik oluşumu, anksiyete gibi sıkıntıların yaşanabildiğini belirtti. Özdemir, “Yapılan bazı araştırmalar sosyal medyanın aşırı kullanımının analitik düşünme yeteneğini köreltici etkisi olabileceğini gösteriyor. Çünkü insanlar başkalarının fikirlerini süzgeçten geçirmeyerek kendilerinin fikirleriymiş gibi içselleştirebiliyorlar” dedi. Çiftlikköylü öğrencilerden büyük ilgi gören konferanslar farklı konu başlıkları ile devam edecek.

 

Editör: TE Bilişim