Necati Hacıkadiroğlu'nun geliştirdiği robotik mobilizasyon cihazı engellilerin tek başına yardım almadan hareket etmesini sağlıyor.

"Tek RMC" adı verilen cihaz, bir tekerlekli sandalyeden daha az yer kaplıyor. Bu da ev, ofis, market gibi iç mekanlarda kolay hareket etme olanağı sağlıyor.

36 santimetre genişliğinde ve 62 santimetre uzunluğundaki cihazın ağırlığı ise 80 kilogram.

Hasta, uzaktan kumandayla cihazı yanına çağırabiliyor. 14 kilometre durmadan gidebilen cihaza tekerlekli sandalyelerden farklı olarak arkadan biniliyor. Hasta tam İlbet dik olarak ayakta durabiliyor, ütü, temizlik, market işlerini yapabiliyor, işine, okuluna gidebiliyor, günlük hayatını rahatlıkla sürdürebiliyor.

Robot, belden aşağısı felçli olanların yataktan kalkmasını ve yeniden yatana kadar tüm gereksinimlerini kendi başına karşılamasını sağlıyor.

Öncelikli ihtiyaçları karşılamaya yönelik robotik mobilizasyon cihazı geliştirmeyi hedeflediklerini belirten Hacıkadiroğlu, "Tek RMC, Yeni bahis siteleri bugüne kadar omurilik felçlilerine yönelik geliştirilmiş, bilinen en küçük boyutlara sahip tekerlekli ayakta taşıma cihazı. Bu, gelişmiş tekerlekli sandalye değil, tamamen yeni bir buluş" dedi.

Bu hafta içinde satışa çıkması beklenen cihazın fiyatı ise 15 bin dolar.

Editör: TE Bilişim