Belediyemizde Nisan ayı Meclis toplantıları epey hareketli geçiyor. Sıra İl Genel Meclisi’nde orada da aynı hareketliliği ve heyecanı bekliyoruz. Her ayın ilk haftaları haberciler için epey dolu yani. Ama sadece o kadar. Belediye Meclisi’nin ilk iki gününü izledim. Vopak ve Termik Santral konularının görüşüldüğü oturumu da banttan izledim.



Yalova kamuoyu içeriklerle uğraşmayı sürdürüyor. Boşa zaman kaybı, boşa enerji kaybı. Bana göre Termik Santral ve Vopak eylemlerinin yapılacağı yer artık Yalova değil. Yalova ili 1/25.000’lik Çevre Düzeni Planı’nın sanayi bölgeleri ile ilgili bölümlerini mahkeme kararıyla iptal ettiren makam Sanayi Bakanlığı’dır. Bu karar nedeniyle doğan boşluktan planları yapma yetkisini ele geçiren Taşköprü Belediyesi’dir. Ne Yalova Belediyesi, ne de İl Genel Meclisi bu konuda elinde yetki bulundurmamaktadır. ‘Yok efendim biz bundan sonrası için uğraşıyoruz’ diyorsanız ona söyleyecek sözüm yok.



Şöyle oldu, böyle oldu, şurada şu yapıldı, burada bu yapıldı. Dilekçeleri okuyalım, komisyon raporlarını yorumlayalım, hepsi geride kaldı.
Santral kurulmuş, bacasından duman çıkıyor, mecliste en çok konuşan AKP’li meclis üyeleri. Yahu arkadaşlar Sanayi Bakanlığı’nın en üst koltuğunda CHP’li bakan mı oturuyor. Ya da Taşköprü Belediye Başkanlığı koltuğunda MHP’li bir başkan mı oturuyor. Ya da bu plan AKP’li Barbaros Binicioğlu’nun Yalova Belediye Başkanlığı döneminde değil de DP’li Yakup Koçal’ın başkanlığı döneminde mi belediye meclisinden geçti.
2002’den bu yana AKP’nin Yalova’da her dönem bir milletvekili var mı, yok mu?
1/25.000’lik Çevre Düzeni Planı yapılırken ya da değişiklik talepleri gelirken kaç AKP’li Belediye Başkanı vardı? Tüm bunları unutuyoruz. Üç-beş kişilik kalabalığı görünce bir heyezan bir heyecan!



Aman Allahım! Sanki bu planı ben yaptım!



Yahu bırakın Çevre Düzeni Planını, Stratejik Plan hazırlığının ilk toplantılarında farklı düşünenlerin nasıl dışlandığını bilmeyen mi var Yalova’da!
Binlerce imza toplanırken Termik Santral ifadelerini ağzına almayanlar kimlerdi!
Aslında işin doğrusunu Yalova Belediye Meclis toplantılarının ilk gününde toplantı sonrası birisi söyledi. ‘Toplantıları izleyen yoksa AKP’liler de pek ses çıkmıyor’ dedi. Ama vatandaş varsa şov başlıyor. Hele hele gazeteciler de çoğalmışsa sen seyreyle hareketliliği!
Evet, işin doğrusu bu işte.



Tribüne oynuyoruz. Geleceğimize oynasak böyle mi olur?

Yalova’da plan yapmayı bilmiyormuşuz! Haaa!

Yahu sordunuz mu?

Sordunuz, söyledikte, itibar mı ettiniz?

Seçim politikaları kurdunuz, farklı düşünceler üzerine!

Engelliyorlar diye!

Şimdi neden tırı-vırı yapıyorsunuz beyler!

Querasma gibi Çarşı’ya oynamayın beyler!

Geleceğe bakın!

Geleceğe!
 

- - - -