15 Temmuz Şehitlerini Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü anma programı kapsamında Yalova Valiliği tarafından Sugören Köyü Höyük Tepe mevkiinde 15 Temmuz Destanı Hatıra Ormanı oluşturuldu. Ormana ilk fidanı diken Yalova Valisi Tuğba Yılmaz, şehitlerin adlarının bu ormanda sonsuza dek yaşayacağını dile getirdi.
15 Temmuz hain darbe girişiminin 1. yıldönümü dolayısıyla düzenlenen anma programı kapsamında Sugören Köyü Höyük Tepe mevkiinde oluşturulacak 15 Temmuz Destanı Hatıra Ormanı için fidan dikimi gerçekleştirildi. Yalova Valisi Tuğba Yılmaz, Yalova Vali Yardımcıları Yıldırım Uçar ve Mehmet Kalyoncu, Yalova Belediye Başkan Yardımcısı Halit Güleç, AK Parti Yalova İl Başkanı Yusuf Ziya Öztabak, İl Genel Meclisi Başkanı Yaşar Demirel, Altınova Belediye Başkanı Metin Oral, bürokratlar, davetliler ve vatandaşlar katıldı. Oluşturulacak olan orman ilk fidanı Yalova Valisi Tuğba Yılmaz dikti. Yılmaz, "15 temmuz ve tüm şehitlerimiz için hatıra ormanı oluşturuyoruz. Şehitlerimizin anısını burada yaşatacağız" dedi.
3 hektar alana 15 Temmuz'da şehit olan 249 kişinin anısına 240 fidan dikildi. Ağaç dikimine katılanlara Orman İşletme Müdürlüğü tarafından ağaç fidanları dağıtılırken fidanlar toprakla buluşturuldu.

 

Editör: TE Bilişim