Yalova’daki 62 gönüllü ile birlikte, Yalova Engelsiz Kafe Konferans Salonunda ilk eğitimlerini aldılar. Proje Tanıtım Eğitimi, Proje Uygulama Eğitimi ve İletişim Eğitimlerini tamamlayan Yeşilay Gönüllüleri ilk eğitimlerini tamamlamış oldular. Eğitimlerini, Yeşilay Genel Merkez’de alan eğitimci eğitmenleri ve gönüllülerin projeye olan ilgisi dikkat çekti.

Proje kapsamında birlikteliği de amaçlayan Yalova Yeşilay Şubesi, Gençlik Merkezini de proje de olmasını istedi ve kendilerine gelen teklifi kabul eden Gençlik Merkezi de Projemizde yer alarak eğitime iştirak ettiler.

Yeşilay Yalova Şube Başkanı Ali Faik Aydın proje ile ilgili olarak; “Benim Kulübüm Yeşilay Projesi önleyici ve koruyucu hizmetler kapsamında ortaokullarda uygulanan, yapılandırılmış çeşitli etkinliklerle Yeşilay’ı tanıtan ve TBM kazanımları temelinde öğrencilerde bilinç ve farkındalık oluşturan bir projedir.

Proje, 24 Ekim – 9 Kasım 2017 tarihleri arasında İstanbul’un 29 ilçesinde 27 Yeşilay Şubemizin katılımı ile uygulanmış, 80 Genç Yeşilay gönüllüsü ile ortaokul 7. Sınıf düzeyinde 2600 öğrenciye ulaşılmıştır.

2018 Yılında Benim Kulübüm Yeşilay Projesi’nin ilkokul formatını ülke genelindeki 3. ve 4. Sınıf öğrencilerine yaygınlaştırmak, okullardaki Yeşilay kulüplerinin prestijlerini ve etkinliğini yükseltmek, bu çerçevede Yeşilay şubelerinin organizasyon yeteneklerini artırmak ve genç Yeşilay gönüllülerini harekete geçirmek amacıyla bir Tip Proje oluşturulmuştur. Amacımız; Öğrenciler nezdinde Yeşilay’ın tanınırlığını ve bilinirliğini arttırmak, Yeşilaycılık mesajlarını ve gönüllülüğünü yaygınlaştırmak, önleme çalışmalarında akran eğitim metodunu işlevsel bir araç haline getirmek ve öğrencilere doğru rol modeller sunmak, öğrencilerde özgüven ve sorumluluk duygusu geliştirmek ve yeni ilgi alanları oluşturmak.” Diyerek kısaca projeyi tanıttılar. Sayın Aydın; “Bizler bağımlılıkla olan mücadeleyi önemsiyoruz ve bunun için de elimizden gelen her şeyi yapacağız. Bunun için Yalova’da muazzam bir çalışma yapılıyor, Sayın Valimiz bu konuda gerçekten duyarlı bizler de bu işin ana merkezlerinden biriyiz. Geliştirdiğimiz ve yaptığımız her projede Yalova’daki diğer kurum ve kuruluşları da projelerimize ortak ederek hareket ediyoruz. Bu iş ciddi bir iş, kişisel düşüncelerimizin üstünde, bu niyetle bu projemizde gençlerimiz ön planda olduğundan bizlerin gönüllüleri ile birlikte Gençlik Merkezi’ni de projemize davet ettik ve kendileri de bizleri kırmayarak geldiler. Yalova görecektir ki; birlikte hareket ettiğimiz sürece yolumuza her zaman devam edeceğiz.” dedi.

Editör: TE Bilişim