Özellikle köylerden rehber çıkartarak köylerde eko turizmin gelişmesi ve köylülerin kahvaltı, yöresel yemek ve  doğal ürünleri satarak gelir elde etmeleri için Dünya Ekolojik Yaşamı Sürdürme Derneği Yönetim üyesi Ahmet Yiğit tarafından Armutlu İlçesi Mecidiye Köyü-İhsaniye Çadrasına doğa sevgisi ve kar yürüyüşü etkinliği yapıldı.

Etkinliğe katılan 20 kişilik grup köy kahvehanesinde Mecidiye Köyü Muhtarı Mustafa Sunar tarafından hazırlatılan köy kahvaltısını yaparak etkinliğe başladılar. Hayriye Köyü’nden Ali Çil ve Mecidiye Köyünden Sedat Akın’ın rehberliğinde Mecidiye Köyü’nden yürüyüşe başlayan grup Marmara Denizi manzarası eşliğinde İhsaniye çadrasına kadar kar yürüyüş yaptı. Burada öğle yemeği molası veren grup daha sonra Mecidiye Köyü‘ne kadar yürüyüş yaparak 12 km’lik güzel bir kar yürüyüşü gerçekleştirdi. Yorgunluklarını köy kahvehanesinde çay içerek attılar.

Yönetim üyesi Ahmet Yiğit, etkinliğe katılanların, köylerde yapılan kahvaltı bedelini ve köylerden çıkartılan rehberlerin rehberlik ücretini ödeyerek köylülerin gelir elde etmelerinin doğa severleri mutlu ettiğini söyledi. Yiğit, “Mecidiye Köyü Muhtarı Mustafa Sunar, eko turizme duyarlı  ve organik ürün pazarlarının olduğunu doğa yürüyüşçülerinin Mecidiye Köyü’ne gelmeleri halinde kendilerine rehber verebileceklerini aynı zamanda yürüyüş gruplarına sabah kahvaltısı, köy ekmeği ve organik köy ürünleri sunabileceklerini belirtti. Dünya Ekolojik Yaşamı Sürdürme Derneği olarak köylülerimizin eko turizme kazandırılmaları için çalışmaları sürdüreceğiz” açıklamasında bulundu.

Editör: TE Bilişim