Türkiye'nin en büyük kış festivali Arçelik Winterfest kapsamında Uludağ'da hayranlarıyla buluşan Demet Akalın, konser öncesi basın mensuplarının sorularını cevaplandırdı. Konserde giyeceği Nur Yerlitaş imzalı iddialı bir kıyafetle basının karşısına çıkan Akalın, elbisesi ile ilgili "Aştım kendimi. Allah'tan Okan uyuyor. Bu arada işin esprisi bu. O bana karışmıyor. Hem çok açık, hem de çok kapalı bir kıyafet. Siz de beni iyice rahibe yaptınız. Bu kıyafeti Bostancı Gösteri Merkezi'ndeki konserimde de giymiştim. Ama artık bu son giyişim. Uludağ da beyaz ona göre giyindim. Güzel kıyafet, zayıfladım da ondan havaya girdim. Ne kadar zayıfladığım ise kilo alarak sormayın çünkü bilmiyorum" şeklinde konuştu.

“BEN İŞİN MATEMATİĞİNE GİRMİYORUM”
 
Müzik kariyerindeki çıtasının her seferinde daha da yükseldiğini ve bundan sonraki albümlerinde zorlanıp zorlanmayacağının sorulması üzerine Akalın, şu cevabı verdi:
 
"Farkındaysanız 10 senedir aynı şeyi söylüyorsunuz. 'Bunu geçebilecek misiniz, şunu geçebilecek misiniz?' diyorsunuz. Sırrım olmadığı için böyle. Sırrı olsa zaten... Ben bir besteciye, hem de çok mühim isimlere gittiğim zaman. 'Al bunu içecek kampanyası alırsın. Al bunu deterjan alırsın, al bunu benzin reklamı alırsın' dediklerinde, 'Hadi bana iyi günler' deyip, uzaklaşıyorum. O matematiğe girmediğim için samimi olduğum için böyle oluyor".

"TÜRKAN'I HERKES BEĞENDİĞİ İÇİN İYİ BİR İŞ YAPTIĞIMA İNANIYORUM"
 
Müzik listelerini alt üst eden şarkısı Türkan'ın başarısına da değinen Demet Akalın, "Türkan, inanılmaz güzel gidiyor. Zaten ben o kadar patlayacağı bildiğim için o parçayı albümüme aldım. Ve şuanda da yeni albümüm için şarkılar topluyorum. İşin sihri oradan geliyor. Gökhan Tepe'ye başka arkadaşlar da şarkı için gidiyor. Ama onun ilk tercihi benim her zaman. Türkan'ı başka biri okusaydı, ya da başka bir erkek sanatçı falan olsaydı bu kadar patlamazdı herhalde. Ben de mi sempatik durdu? İnsanların bu kadar derdinde sıkıntısında artık İbrahim Tatlıses'ten tutun. Hülya Avşar'a köşe yazarlarından tiyatroculara kadar herkesin bundan bahsetmesi hoşuma gidiyor. Türkan'ı 7'den 70'e herkes çok beğendiği için iyi bir iş yaptığıma inanıyorum" dedi.

"KİM HAFTADA 6 KONSER VERİYOR Kİ?"
 
Uludağ'daki biletlerin karaborsaya düştüğünün belirtilmesi üzerine Akalın şöyle konuştu; 
"Buna inanmıyorum. Bu hafta 6 konserimiz var. Popstar'ın da seçmeleri başlıyor. O yüzden biraz yoğun bin döneme giriyorum, ama güzel. Bostancı Gösteri Merkezi'ndeki konser de çok keyifliydi. 7'den 70'e herkes geldi. Ben oraya 3 konser parası harcadım. Oradan da bir klip çıkardım. O yüzden de 'Beyonce'nin benzeri' şeklinde yorumlar yapılmış. Ama herkes akıl edip yapsaydı. Kazancımın büyük birçoğunu yine sahneye harcıyorum. İyi de yapıyorum bence. Haftada 6 konser kim veriyor ki?".

"İSMİNİ ANLAK İSTEMEDİĞİM KİMSE YOK"
 
Ayrıca İbrahim Tatlıses ve Arto ile ilgili de konuşan Akalın, "Zaten bunlar çok büyük kavga ve dövüşlerin olmadığı şeylerdi. Zaten Arto 20 senelik arkadaşım. Biraz yaşla da alakalı. Bu kadar da ölümler olunca, birbirime hep söylediğimiz şey. Cenazelerde hep derin mevzulara giriyoruz. O yüzden benim mahkemelik olduğum şuan kimse yok. İsmini anmak istemediğim de kimse yok. Ben eşimi çiğneyemem de zaten, olmaz öyle bir şey" dedi.

"SEVGİLİLER GÜNÜNÜ TÜM SEVENLERİMLE KUTLAYACAĞIM"
 
Akalın, ayrıca 14 Şubat sevgililer günü mesajında ise mühim olanın, bunun 14 Şubatta değil, olmadık zamanlarda kutlamak olduğunu söyleyerek, "Önemli olan hiç olmadık yerde sürpriz yapmaktır. İlla büyük ve pahalı hediye değil. Okan için her gün 14 Şubat diye diye adamı durulttunuz. Adam bir aydır bir şey yapmıyor. Sevgililer gününü bütün sevenlerimle beraber kutlayacağım" dedi.

"DEDİKODULAR ÇIKMASIN"
 
Bostancı Gösteri Merkezi'ndeki konserine de en son 5 bin 500 kişinin geldiğini söyleyen Akalın, "Ama 150-200 kişi davetliydi. Diğerleri paralıydı. Hiç hakkımda abuk subuk dedikodular çıkmasın" dedi.
 
Bu arada eşi Okan Kurt'un sevgililer günü için kendisine aldığı kolye ile alakalı sorulan soruya Akalın, "Bu, kolye ile kalmayacak diye düşünüyorum. Daha büyük bir şey bekliyorum. Bu işin esprisi tabi. Okan, bana hep sürprizler yapıyor. Eşe dosta gül göndermek istiyorsanız beni arayın yeter. Gül tarlamız bile var" diyerek, espri yaptı.
 
Son zamanlardaki sanatçı Gülşen'in kendisiyle polemiğe girmek istediğinin hatırlatılması üzerine ünlü popçu, "Ben kimseyle polemiğe girmiyorum" cevabını vererek, konuyu değiştirmesi dikkatlerden kaçmadı.
Editör: TE Bilişim