Bursa’da yapılan Yalova’da 3 STK temsilcisinin kabul edildiği KAMU – STK İşbirliği  Projesi seminerine katıldı. İki gün süren eğitim programında STK’ ların  Kamu ilişkilerindeki pozitif ve negatif yönler tartışıldı. Son derece verimli geçen toplantının 20 ilde daha gerçekleştirileceği belirtildi.

İçişleri Bakanlığı Dernekler Dairesi Başkanlığı tarafından yürütülen ve Türkiye ile Avrupa Birliğinin (AB) finanse ettiği "Kamu Sivil Toplum Kuruluşu (STK) İşbirliği Projesi" kapsamında, 20 ilde düzenlenecek "Sivil Toplum Günleri" etkinliklerine, Bursa'da düzenlendi. Toplantıya Yeni Yaşam Engelliler Derneği Başkanı Lale Dondurmacıoğulları da katıldı.
Toplantının açılış konuşmasını yapan Dernekler Dairesi Başkan Yardımcısı Ahmet Türköz projenin geçen yılın aralık ayında resmi olarak start aldığını hatırlatarak, "Projenin faaliyetlerine devam ediyoruz. Projemizin içinde kamu personeli eğitimleri var. STK ile iş birliği kapasitesini artırmak üzere 1500 kamu personelini eğiteceğiz." dedi.

Türköz, "Bu etkinliklerimize 2 bin katılımcının gelmesini öngörüyoruz. Bu şekilde iş birliği kapasitesini artırmayı düşünüyoruz. Bunun yanında 6 Avrupa Birliği üyesi ülkede çalışma ziyaretleri yapılacak. Yine kamu STK personellerinin ve çalışanlarının internet üzerinden bir araya gelip bilgi alışverişinde bulunabileceği bilgi merkezi oluşturuyoruz." diye konuştu.

STK'lerin mevcut durumu ve ihtiyaçlarını belirlendiği bir STK analiz raporu oluşturacaklarını vurgulayan Türköz, "Umarım bu yaptığımız çalışmalar amacına ulaşır ve kamu STK iş birliğine fayda sağlar. Projemiz yaklaşık 2,6 milyon avroluk bir projedir. Buna sadece AB değil Türkiye de destek veriyor. Türkiye'de 20 ilde bu programlar yapılacak ama 81 ilimizden de temsilcilerimizi bu programlara dahil etmeyi düşünüyoruz." ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilişim