Başka illerde de derneğin ismini kullanarak engelliler adına para toplandığına dair sürekli telefonlar aldıklarını söyleyen Yeni Yaşam Engelliler Derneği Başkanı Lale Dondurmacıoğulları, vatandaşları bu konuda uyardı. Başkan Dondurmacıoğulları, başka illerde derneklerinin adını kullanarak engelliler adına dergi ve konser bileti satanları da tek tek deşifre etti.

Sokakta engelliler yararına dergi satışlarının ayrı bir rant kapısı olduğunu söyleyen Lale Dondurmacıoğulları, “Boyama kitapları yapan var, dergi çıkartanlar var. Tiyatro biletleri satanlar var. Kocaeli, Gebze, Ankara ve İzmir’den kişiler geliyor. Adımızı kullanarak dergi satmaya çalışıyorlar.  Bizim adımızı kullanarak başka illerde yardım adı altında para topluyorlar. Yalova’da engelli derneği diye internetten arama yapınca da vatandaşlarımız bize ulaşıyor. Bu konuda telefonlarımız susmuyor. Adımızı kullanarak bilet satıyorlar. Halkımız biraz bilinçlendi ama yine de yetersiz.  Derneğimizin adını kimse kötü bir takım işler için kullanamaz.  Akın D, Ersoy Y., Sadık Y. ve Metin Y. isimleriyle derneğimizin alakası yoktur. Sokakta para toplanmasına da karşıyız. Yardımsever ve hayırsever birisi yardım yapacaksa dernek lokalinde teslimini yapsın ve makbuzunu alsın. Sokakta dernek satanlar için de Zabıta’yı arıyoruz. Zabıta gelince kaçıyorlar” dedi.

Yetkilileri göreve davet etti!

Bu kişiler için Yalova Defterdarlığı ve Yalova Emniyet Müdürlüğü’nü de göreve davet eden Dondurmacıoğulları, şahısların hem devleti ve vatandaşı dolandırdığını hem de engelliler adına gelecek olan yardımları engellediğini hem de vatandaşın iyi niyetini suiistimal ettiğini söyledi. Dondurmacıoğulları, “Engellilere yapılacak gerçek yardımları engelliyorlar. Bu bir rant kapısı olmuş. Bu verilen paralar asla amacına ulaşmıyor. Vatandaşlarımız iyi niyetli ama bu iyi niyeti suiistimal ediyorlar. Bunlara itibar etmesinler. Ben her yerde, park alanlarında caddelerde satış yapanları şikayet ettim ancak polis, zabıta gelene kadar kaçıyorlar. Bunlar vergi ödüyor mu? Kaç adet satıyor? Toplanan yardımlar nereye gidiyor? Bunları Yalova Defterdarlığı  ve Yalova Emniyet Müdürlüğü araştırsın. Bu işin takibini talep ediyoruz. Aynı zamanda bunlar vergi de kaçırıyor. Hem devleti dolandırıyor, hem vatandaşı dolandırıyor hem de engellinin haklarını yiyor” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim