Konferansa Merhum Erbakan’ın oğlu olan ve aynı zamanda Erbakan Vakfı Genel Başkanlığı’nı yapan Fatih Erbakan da katıldı.Konferansta konuşan Fatih Erbakan, “Bundan yıllar önce herkesin Amerika’nın önünde korkudan titrediği bir dönemde Türkiye’de ve dünya genelinde birçok siyaset ve devlet adamının belirli yerlere gelebilmek için Amerika’dan icazet sırasına girdiği dönemde TBMM’nin kürsüsünden, ‘Bana ne Amerika’dan’ diye haykıran bir lideri anıyoruz. Pek çok siyaset, işadamı ve devlet adamının önünde korkudan titrediği siyonist İsrail’e karşı ‘Eğer Amerika, İsrail’i bu kadar çok seviyorsa, alsın o İsrail’i Alaska’ya taşısın’ diyebilen bir dava adamını anıyoruz” şeklinde konuştu.

Merhum Erbakan’ı sadece anıları tazelemek için değil, dünyaya çok önemli mesaj vermek için de andıklarını ifade eden Erbakan, şunları söyledi:

“Bizler, O liderin yolundan giden kimseler olarak; bugün Yalova’da ve Türkiye genelinde bu anma programlarını yaparken, sadece anılarımızı tazelemek için bu programları yapmıyoruz. Erbakan hocamıza bir hayır duası yapalım, arkasından rahmet okuyalım, sadece nostalji yaşayalım diye bu programları yapmıyoruz. Türkiye genelinde hep birlikte yaptığımız anma programlarıyla dünyaya, ırkçı emperyalizme, siyonizme, zalimlere çok önemli mesaj da veriyoruz. Diyoruz ki: ey zalimler, ey siyonistler, ey ırkçı emperyalistler, Erbakan Hoca vefat edip gitti diye hiç boşu boşuna sevinmeyin.

Erbakan Hoca artık yok diye hiç kendi kendinize gelin güvey olmayın, Erbakan Hoca artık yok diye hocamızın tabiriyle hiç gulu gulu dansı yapmaya kalkmayın. Erbakan Hoca artık aramızda değil ama onun sancağını tutup kaldıran, onun davasına sahip çıkan, sizin korkulu rüyanız olan, onun temel edeplerini ikinci kırk yılda birer birer gerçekleştirecek olan binlerce, yüz binlerce, milyonlarca milli görüşçü var.”

Editör: TE Bilişim