CHP Genel Başkan Yardımcısı Erdoğan Toprak başkanlığında oluşturulan İş Dünyası Diyalog ve Dayanışma Birimi (İDDB) 22 milletvekili ve iş dünyasından sorumlu il başkan yardımcılarıyla Genel Merkez’de bir araya geldi. 
 
CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Erdoğan Toprak, toplantı öncesi yaptığı konuşmada, Türkiye’nin tarihinin en zorlu dönemlerinden birinden geçtiğini belirterek, “Bu zorlu süreçte AKP hükümeti, sorumlu, çözüm üretici ve ülke sorunlarına dönük proje geliştirici davranmaktan uzak, sorumsuz bir yaklaşım sergilemektedir. AKP’nin dış politika siyaseti ülkemizi bütün komşularıyla kavgalı hale getirmiş, bunun sonucunda ülkemiz sanayicileri, esnafı ve üreticileri zor duruma düşmüştür. Sadece Suriye sorunu nedeniyle 11 ülkeye olan ihracatımız durmuş, birçok fabrika ve atölye kapanmış, çok sayıda insanımız işsiz kalmıştır. 2010'da 106 bin tır ülkemizden Suriye’ye geçerken bugün bu sayı 5 bin 200 tıra düşmüştür. Sınır kapılarında ürettiğimiz ürünler dışarı çıkmazken, içeriye bombalı araçlar giriyor” dedi.
 
AKP’nin, Suriye’yi kolay lokma olarak gördüğünü ileri süren Erdoğan, “Ama bu lokma AK Parti’ye büyük geldi. Çünkü Suriye ve Orta Doğu, adı konmamış bir soğuk savaş süreci içindedir. ABD, Rusya, AB, Çin, İran gibi devletler ile Hizbullah, El-Kaide, Müslüman Kardeşler, PKK örgütler bu alanda çok ciddi çıkar çatışması içindedirler. Bütün bu yapılar arasında ateşi eliyle tutan tek ülke Türkiye’dir” diye konuştu.
 
CHP Genel Başkan Yardımcısı Erdoğan Toprak, İDDB olarak çok önemli bir misyonları olduğunu belirterek, CHP’nin iş dünyasından uzakmış gibi görünen algısını kıracaklarını ve iş dünyasına güven vereceklerini söyledi.
 
CHP’nin iş dünyasını en iyi anlayacak ve onların sorunlarına en kapsamlı çözümü üretecek parti olduğunu belirten Toprak, konuşmasına şöyle devam etti:
 “Biz üretim ve istihdamın artmasına yönelik proje üreten, yeni bir ekonomik seferberlik başlatmayı hedefleyen tek partiyiz. Türk sanayicisinin, iş insanının, esnafının ve KOBİ’sinin yaşadığı sorunlarını en iyi bilen parti CHP’dir. Bunlara yönelik çözümler geliştiren tek parti de CHP’dir. Oluşturduğumuz İDDB yapılanması ile ülkemizin her köşesindeki fabrikayı ve atölyeyi tek tek dolaşıp CHP’nin bu ülkeyi gerçekten iyi yöneteceğine herkesi ikna edeceğiz. CHP olarak ülkenin gidişatına seyirci kalmadığımızı ve bu ülkeyi içine girdiği bataklıktan çıkaracağımızı her kesime anlatacağız. Aynı zamanda AKP iktidarının, ülkemizi giderek ekonomik olarak çöküntüye, siyasi olarak istikrarsızlığa ve etnik olarak ayrışmaya sürüklediğini göstereceğiz. CHP’nin ülkenin kurtuluşu olduğunu ütün yönleriyle insanlarımıza aktaracağız.
Editör: TE Bilişim