IŞİD Suriye'nin Kobani bölgesine yaptığı saldırılarla bir çok insanı öldürmüştü. Bu saldırıdan korkan Ezidi Kürtler ise Türkiye sınırına dayandı. Burada ki Kürtlerin gıda ihtiyacına cevap vermek için Yalova'da da bir yardım kampanyası düzenlendi. Yalova Emek ve Demokrasi Platformu tarafından düzenlenen yardım kampanyasında 19 ton un kamyona yüklenerek Şanlıurfa'nın Suruç ilçesine gönderildi. Gıda maddelerinin uğurlanması esnasında 22 STK'dan oluşan platform adına bir açıklama yapan Platform Sözcüsü Ferhat Apsin, "Bilindiği üzere 2 Ağustos 2014 gece yarısı Irak'ın Sincar Dağı eteklerinde yaşayan on binlerce Ezidi Kürt, tıpkı Şii Arap ve Şii Türkmenler, Alevi Araplar, Hırıistiyanlar, Ermeniler gibi emperyalist ve gerici güçlerin maşası IŞİD çeteleri tarafından katledilmiş binlerce kadın kaçırılmış adeta soykırım uygulanmıştır. 

Katliamdan sağ kurtulanlar, evinden yalınayak, sırtlayabildiği küçük çocuğu yaşlısıyla Şengal Dağına kaçabilmiş, günler sonra Türkiye sınırına dayanmıştır. Öte yandan IŞİD çetelerinin özellikle bir kaç gündür Rojava-Kobane'yi hedef alan saldırıları tüm hızıyla sürmekte, saldırılardan kaçan ve Urfa Suruç'a geçen halkların dramı gittikçe ağırlaşmaktadır.

Yalova ilimizde de, Yalova Emek ve Demokrasi Platformu olarak başlaştığımız yardım kampanyasına halkımızın ilgisi büyük olmakla beraber, yapacağımız yardımların miktarlarının fazla olması hayati önemdedir" dedi.
Ardından alkışlar eşliğinde kamyona yüklü gıda maddeleri Yalova'dan Şanlıurfa'ya yola çıktı. 

Editör: TE Bilişim