Yalova Model Orman Derneği, aynı zamanda yürüyüş yapılan köylerde yöresel organik ürünler ve hediyelik eşya satmalarını sağlamak amacıyla, doğa yürüyüşlerindeki rehberleri yürüyüş yapılacak olan köylerden çıkartmayı hedefliyor.

Yalova Model Ormanı Derneği Yönetim Üyesi Ahmet Yiğit tarafından organize edilen ve ilk kez yürüyüş yapılan köyden rehber çıkartılarak gerçekleştirilen yürüyüşte, Ortaburun Köyü Muhtarı Salih Erdinç’in rehberliğinde Ortaburun köyünden yürüyüşe başlanarak, Çınarcık Hasanababa Piknik Mesire Yerine kadar yaklaşık 12 km’lik bir yürüyüş gerçekleştirildi. Ortaburun Köyü Muhtarının köy ve yürüyüş güzergahı üzerindeki çeşitli bitkiler hakkında bilgilendirmesi yürüyüşe katılanları memnun etti. Yürüyüşü Hasanbaba Piknik Mesire Yerinde sonlandıran yürüyüşçüler burada piknik yaptılar.

Orman köylerinden rehber çıkartılmasının, köylerde oluşturulacak doğa yürüyüş yollarını daha iyi bilmeleri, köy hakkında bilgilendirmeleri civar illerden Yalova’ya gelecek olan doğa yürüyüşü gruplarının sayısını arttıracağı ve yürüyüş yapılacak köylerde doğa yürüyüşü yapacak gruplarında köylüye gelir kazandıracağı ifade ediliyor.

Yalova Model Ormanı Derneği ve faaliyetleri hakkındaki bilgilere www.yalovamodelormani.org.tr adresinden ulaşılabileceği gibi sosyal paylaşım sitesi facebook üzerinden de Yalova Model Ormanı Derneği grup sayfasından etkinlik açılarak doğa severleri ormanlarla buluşturmaya devam ediyor.

Editör: TE Bilişim