“Bir Arada Yaşama Prensipleri” bağlamında Belediye Nikâh Salonu’nda düzenlenen panele, Yeni Asya gazetesi yazarları Latif Salihoğlu ile Prof. Dr. Ahmet Battal konuşmacı olarak katıldı.

Kur’an tilavetiyle başlanan panelin başında “Neden Yeni Asya” konulu sinevizyon izletilerek, geçmişten bugüne Yeni Asya Gazetesi’nin vizyon ve misyonu tanıtıldı. On beş Mart’ta düzenlenen ve oldukça yoğun katılımın gerçekleştiği panelin açış konuşmasını yapan Yeni Asya Yalova Temsilciliği Sekreteri Burak Küçük,  Zübeyir Gündüzalp’in öncülüğünde kurulan Yeni Asya Gazetesi’nin, Risale-i Nur hareketinin ana gövdesini muhafazaya ve fikrî birlikteliğin sağlanmasına vesile olduğunu ve olmaya da devam ettiğini, haricî ve dahilî rüzgârların, Risale-i Nur mesleğinin temel prensiplerine dayalı bu ana gövdenin sağlam ve dik duruşunu hiçbir zaman sarsmadığını belirtti. Küçük Bediüzzaman Said-i Nursi'yi ise şu sözlerle anlattı, “Cenab-ı Hak bize nur ve nurani vazife vermiş. Onlara da zulümlü zulumatlı oyunları vermiş. Onlar bizden istiğna edip yardım etmedikleri ve elimizdeki kutsi nurlara müşteri olmadıkları hâlde, onların karanlıklı oyunlarına vazifemizin zararına bakmaya tenezzül etmek hatadır. Bize ve merakımıza ezvak-ı manevi ve envar ı imaniye kafi, vafidir.” .

Müspet hareket ve hürriyetin vurgulandığı panelde, Prof. Dr. Ahmet Battal ise, "Özellikle değerlerin hercümerç olduğu, dindarların bir birine düştüğü böylesi bir dönemde, hakikatleri kavl-i leyyinle söylemek lazım. Yapamıyorsak susalım” diyerek, “Fitne çıktığında, atta olan insin; ayakta olan, otursun” hadisini nazara verip, “Fitne çıktığında az bilmek, az konuşmak ve eleştirileri hazmedebilmek önemlidir” şeklinde konuştu.

 

 

Editör: TE Bilişim