Avrupa`nın en büyük, Dünya'da devam eden ikinci en büyük altyapı yatırımı olan Gebze-Orhangazi-İzmir Otoyol Projesi kapsamında yapılacak 3 tünelden biri olan Orhangazi Samanlı Tüneli`nin sağ tüpü açıldı.

Orhangazi Kaymakamı Mustafa Selman Yurdaer, iki uçtan başlayan çalışmanın birleşmesiyle açılan sağ tüpte incelemelerde bulundu.

Yurdaer Karayolları Genel Müdürlüğü Kamu Özel Sektör Ortaklığı Samanlı Tüneli Şefi Atakan Süler`den çalışma hakkında bilgi aldı.

Sol Tüp Nisan`da

Tünelde gelinen sürece anlatan Şef Atakan Süler, İstanbul-İzmir istikametinde sağ tüpün 3 bin 500 metre, sol tüpün ise 3 bin 600 metre civarında olduğunu belirterek, geçtiğimiz çarşamba günü sağ tüpün açıldığını söyledi.

Süler, “Tüp inşaatında üst kazının tamamlanıp karşıdan gelen çalışma ile birleşmesinden sonra alt kazısını yapıyoruz. Sol tüpte ise kazılar devam ediyor. Sol tüpün de nisan ayı ortalarında açılmasını planlıyoruz” dedi.

Haziran`Da Tamamlanıyor

Çalışmalar hakkında yerinde bilgi alan Orhangazi Kaymakam Mustafa Selman Yurdaer, tünel inşaatındaki gezisi ardından, Nurol İnşaat Proje Müdürü Ahmet Kızılkaya ve Nurol İnşaat Şantiye Şefi Yavuz Yöntem ile birlikte tünel çıkışından Orhangazi Göl Yolu`na kadar devam eden yol çalışmalarını da yerinde inceledi. Çalışmalarda emeği gezen tüm ekipleri kutladığını belirten Yurdaer, tünelin iç güvenlik ve diğer çalışmalarının Haziran 2015`de tamamlanıp teslim edileceğini hatırlattı.

Samanlı tüneli 3 gidiş-3 geliş olmak üzere 6 şeritli olacak. Bu kapsamda otoyol güzergahındaki Türkiye`nin en büyük tüneli olarak projede yerini alıyor.

Editör: TE Bilişim