Yalova Gönüllü Sivil Toplumları (GÖNÜLDER) ve  İHH İnsani Yardım Vakfı Yalova Temsilciliği'nin çağrısıyla Cuma namazı çıkışında toplanan vatandaşlar, gıyabi cenaze namazı için cami bahçesinde saf tuttu.

Namazdan önce burada konuşan GÖNÜLDER Başkanı Hacı Ömer Anlayışlı, Soma ilçesinde yaşanan maden faciasından dolayı üzüntülerinin büyük olduğunu  söyledi.

Yalovalıların bizzat Soma'ya gitme gibi bir durumlarının olmadığını ancak burada gıyaben kılınan cenaze namazı ve dualarla manen orada olduklarını belirten Anlayışlı, "Cenaze namazına geldiğiniz zaman bu musalla taşında illaki bir tabut görürdünüz. Ama bugün bizler Soma'daki kardeşlerimizin cenaze namazına katılamadık, oralara kadar gidemedik. Onlar da müslüman biz de müslümanız. Din kardeşlerimiz, 'biz de Yalova'da  Somadaki maden faciasında hayatını kaybeden kardeşlerimiz için gıyaben cenaze namazı kılalım ve müslümanlık görevimizi yapmış olalım' dedi. Bunun için buradayız. Bu olay şüphesiz kolay bir şey değil. Yüzleri, vücutları toz toprak içinde Allah'a yürüdüler. İnşallah ahirette yüzleri ak olur" diye konuştu.

  Ardından Merkez Cami imamı Fatih Bilir cenaze namazını kıldırarak Soma'da hayatını kaybedenler için gruptakilerle dua etti.

Editör: TE Bilişim