Yalova Belediye Meclisi ilk oturumunda aldığı kararla geçtiğimiz günlerde hayatını kaybeden Cengiz Koçal'ın isminin İsim Komisyonu tarafından belirlenecek bir noktaya verilmesini karara bağlamıştı. Meclisin dün yapılan oturumunda da meclisin tüm üyelerinin imzası ile meclise sunulan bir dilekçe ile Yalova'nın ilk milletvekili olan Turan Koçal'ın isminin yaşatılmasına karar verildi. İsim Komisyonuna sevk edilen teklif görüşülerek belirlenen noktalar yeniden meclis üyelerinin önüne gelecek. Yapılan oylamada isimlerin verilmesi istenen noktalar onaylanırsa Turan Koçal ve Cengiz Koçal isimleri bu noktalarda yaşayacak. 

Mücavir Alanların Elektrik Parasını Belediye Ödeyecek

Yalova Belediye Meclisi'nin Temmuz ayı Olağan Toplantısının ikinci oturumunda gündeme gelen diğer bir konuda belediyenin mücavir alanında bulunan köylerin sokak aydınlatma ücretlerinin Yalova Belediyesi tarafından ödenmesi oldu. Konuyla ilgili Yalova Valiliği, UEDAŞ ve Yalova Belediyesi bir protokol imzalayacak. Protokol 2015 yılından itibaren yürürlüğe alınacak.

Ek Bütçe Onaylandı

Yalova Belediye Meclisi 2nci oturumunda 25 milyon TL'lik ek bütçeyi de onayladı. Plan Bütçe Komisyonunda konunun görüşüldüğünü dile getiren Komisyon başkanı ve Belediye Meclis Üyesi Fahrettin Yıldız konunun oy birliği ile komisyondan geçtiğini söyledi. Ardından söz alan Yalova Belediyesi Mali Hizmetler Müdürü Şenay Reyhan Kaş 25 milyon TL'lik ek bütçenin belediye birimlerini okudu. Madde meclis üyelerinin ot birliği ile kabul edildi.  

Editör: TE Bilişim