13 kriterin yer aldığı "İller Yarışıyor" programının 2013 yılı birincisi belli oldu. Bu kriterlerin çoğunda birinciliği elde eden Telekom Yalova İl Müdürlüğü 81 il arasında Türkiye birinciliğini elde etti. Türk Telekom Yalova İl Müdürlüğü’nde düzenlenen toplantıda Türk Telekom Genel Müdür Yardımcısı ve Saha Yönetimi Başkanı Haktan Kılıç da hazır bulundu. Kılıç, il müdürlüklerinin performanslarını değerlendirdiklerini belirterek, “Her ay iller yarışıyor programında kendi aramızda yarışıyoruz. 81 ilimiz her ay her konuda daha iyi performans gösterebilmek için çalışıyor. Her ilimiz ay için yarışıyor Yalova yıl birinciliği için çalışmış. Bu anlamda çalışanları tebrik ederim. Mayıs ayından beri başlayan bu yarışmada Yalova ili Türkiye’nin en küçük illerden biri olmasına rağmen en başarılı il oldu” dedi.

Türk Telekom hakkında bilgi veren Kılıç, şöyle konuştu:

“Biz şirket olarak Türkiye’nin en büyük şirketlerinden biriyiz. Marka olarak da 4-5 yıldır üst üste Türkiye’nin en değerli markası seçilen bir firmayız. Türkiye’ye en fazla çalışan istihdamı anlamında birinci şirketiz. Birçok alanda birinciyiz ve Türkiye’nin değeriyiz. Bu bize büyük sorumluluk veriyor. Şirket olarak bu sorumluluğun önemini biliyoruz. Biz 22 bin 500’ü aşan çalışanımızla, bin civarındaki bayiimizle, birçok ortaklarımızla müşterilerimize en büyük değeri oluşturmaya çalışıyoruz. Özelleştiğimizden bu yana, 8 yılda 7 milyar lirayı aşkın yatırım yaptık. Bu yatırımı Türkiye’ye yapıyoruz. Müşterilerimizin en yüksek seviyede, çağın en iyi teknolojisine sahip iletişim hizmetlerini kullanabilmesi için yapıyoruz. Bu yatırımız sayesinde internet altyapımızın nereden nereye geldiği hepimizin malumu. Ne kadar hızlandığı, ne kadar fazla müşterilerimizin bu altyapıyı kullandığını biliyoruz. Geldiğimiz rakamlar ortada. Aynı zamanda müşterilerimiz hizmet aldığı binalarımızı yeniliyoruz. Türkiye’de 350 civarında Türk Telekom’un sahip olduğu yerlerimiz var. Bunları sürekli yeniliyoruz.  Altyapımızı yeniliyoruz. Bakır kablolarımızı fiberle değiştiriyoruz. Fiber çağın en yüksek teknolojisi şu an. Fiberle artık dakikalar mertebesindeki internetteki indirme hızı saniyelere iniyor. Türkiye’nin en büyük fiber altyapısına sahibiz. Türkiye’yi dünyanın etrafını dört kez dolaşacak kadar fiberle donatmış durumdayız. Her yeri fiberle birbirine bağlıyoruz. Baktığımızda her saat 9 km fiber hat çekmişsiz. Bunu da yapmaya devam ediyoruz. Bütün bu çalışmalarımızın sebebi tamamen müşterilerimizin memnuniyeti. Yalova ilini 2013 yılının birincisi olduğundan dolayı tebrik ediyorum.”

Bölge Müdürü Ahmet Yanbay ise, “2013’teki bu başarıyı 2014’te de sürdürmek istiyoruz. Bu yarışma programının birincisi olan Yalova ili yönetici ve çalışanlarını ayrı ayrı tebrik ediyorum. İyi bir takım olduğumuzu düşünüyorum” diye konuştu.

Yalova İl Müdürü Hakan Tunç da şunları kaydetti:

“Yalova’ya gelen şampiyonluk bir tesadüf değildi. Arkasında fedakar bir çalışma vardı. Hem de ne yaptığını biliyor olmanın bir bilinci vardı. Yalova yönetişim mucizesi oldu. Müşteri odaklı çalıştık. Her şeyden önce bütün paydaşlarımızla bir sinerji oluşturduk. En başta kendimizi kandırmamaya gayret ettik. Sizin başınızda sizin lideriniz olmak benim için gurur verici.”

Ardından Genel Müdür Yardımcısı Kılıç, İl Müdürü Hakan Tunç’a 2013 yılı birincilik kupasını teslim etti. 

Editör: TE Bilişim