Naim Ardıç, yaptığı açıklamada şunları dile getirdi; “Yalova Belediyesi’nin 14 yıldır üzerinde çalıştığı ve nihayet tamamlanan ve olumlu sonuçları her geçen gün artarak yaşanan projenin adı ZAMBAK’tır. Yani, Zamandan ve Mekandan Bağımsız Kamu Yönetimi.

Proje; Tanımlama, Sayısallaştırma, Ölçülebilirlik ve İyileştirme temelleri üzerine inşa edilmiştir. Teknolojik imkanların da kullanımı ile çalışanları günün her saati hizmet üretebilir bir seviyeye yükselten proje, internet tabanlı çalışması sayesinde de hizmeti kamu binalarında üretme mecburiyetini ortadan kaldırarak kamuda mekan bağımlılığını da ortadan kaldırmıştır. Tüm bu yapının sonucunda iş, işlem, çalışan ve birim performansları kişisel inisiyatif olmaksızın objektif ve şeffaf bir şekilde yine internet tabanlı iş zekası platformundan anlık olarak izlenebilmektedir.

Kurumumuz çalışanlarının yıllardır süren özverili çalışmaları sonucu tamamlanan projemiz devletimizin her kademesine detayları ve uygulama örnekleri ile sunulmuş ve büyük takdirle karşılanmıştır. Neticesinde devletimizin personel yönetimindeki en üst mercii olan Devlet Personel Başkanlığı ile işbirliğine gidilmiş ve çalışmalarımızın ülkenin tüm kamu kuruluşlarına örnek olması adına eşgüdümlü çalışma kararı alınmıştır.

Bu tablodan da anlaşılacağı üzere yapılan çalışmaların tümü hiçbir ayrıntısı atlanmadan tüm kamu yönetimi ve kamuoyuyla paylaşılmıştır” dedi.

“Bilgisizliğin Oluşturduğu Önyargılı Bakış Açısı, Sadece Kurumumuza Değil, Ülkemiz Kamu Yönetimine Ciddi Zararlar Verecektir”

Yalova Belediyesi Strateji Geliştirme Müdürü Naim Ardıç, önyargılı bakış açısının ciddi sıkıntılara yol açabileceğine değinerek, açıklamasını şöyle sürdürdü; “Bu çerçevede ZAMBAK sisteminde çalışan personel sayısı iddia edildiği gibi 61 değil daha fazladır. Proje Yalova Belediyesi’nde çalışanların %70’ini kapsamakta olup buna göre yaklaşık rakam 350’dir. İtfaiye ve Zabıta Müdürlükleri ile Hizmet Masaları, Tahsilat Vezneleri, nöbet esasına göre çalışan birimler ve şoförlerin, görevlerinin niteliği gereği mekandan bağımsız olarak çalışamamaktadırlar. Ancak teknolojik gelişmeler ve vatandaşlarımızın teknoloji kullanımlarının artması yukarıda saydığımız grupların da projeye dahil edilmesi imkanını sunacağı kanaatindeyiz.

Çalışanlarımızın iş güvencelerinin yasalarla koruma altında olduğu kurumumuzda, proje dahilinde çalışanlarımızın günün hangi saatinde toplam kaç dakika hizmet ürettiği izlenebilmektedir.

Daha önce de defalarca kamuoyuyla paylaştığımız gibi; bilgisizliğin oluşturduğu önyargılı bakış açısı, sadece kurumumuza değil, ülkemiz kamu yönetimine ciddi zararlar verecektir. Kamu yönetimine yeni bir soluk getirecek, tüm ezberleri bozacak projemiz değerlendirilirken, kurumumuz ve ülke menfaatleri korunarak değerlendirme yapılması en büyük arzumuzdur.”

Editör: TE Bilişim