Bu hafta sizlerle farklı konuyu ele almak istedim.Yaşadığımız ilimizde artan konut fiyatlarına dikkat çekmek istedim.

   Bu güzel ilimizde son zamanlarda ev sahibi olmak giderek zorlaşmaya başladı.İnanın bu artan fiyatlar Türkiye’nin birçok iline göre önde olduğumuzu söyleyebiliriz maalesef.

  Geçenlerde yayınlanan bir istatistikte;konut artışları bazında ele alındığında ilk üçte Yalovayı görmek mümkün.Bunun yanında yabancıların konut aldığı iller arasında da ilimiz yer almakta-dır.

   Acaba neden bu kadar artış oluyor sorusunu sormadan edemiyoruz.İlimiz üç metropol şehirlerin ortasında yer alan bir yer.Gerek İstanbul’a yakınlığı gerekse de Bursa ve Kocaeli illerine komşu olması talebi arttırdığı bir gerçek.

  Bunun ötesinde %56’sı ormanla kaplı tek il olma özelliğini de unutmamak gerekir.Yani havası oldukça temiz yerlerden bir tanesi.Bu da bir neden olabilir mi?

   Ayrıca deniziyle ve kaplıcalarıyla her zaman gündemde olan bir yer.Özellikle son zamanlar-da Termal ilçesinde Arap turizmi oldukça hareketli seviyeleri yakaladı.Bu da Termalde konut ve turistik işletmelerin sayısının artmasına neden olmuştur.Eskiden Arap turistler gezme ve dinlenme amaçla geldikleri Yalova’mıza kalıcı olmaya başladılar.

   Özellikle gerek yurtiçinde gerek yurtdışında fuarlarda ilimizin doğanın sağlığın ve tarihin buluştuğu yer olarak adlandırılmaktadır.Sonuçta iç turizmi hareketlendirilerek konut fiyatla-rına yansımaktadır.

  Yıllarını Yalova’ya adamış insanlarımızın ev almada ciddi anlamda zorlanıyor.Maddi değerle-rin ön plana çıkması beraberinde manevi değerlerimizi yitirmemize sebep oluyor.Bir Yalovalı olarak beni içten içe düşündürüyor.

  Sel gider kum kalır hesabı;Yalovalı olan herkesi empati yapmasını umuyorum.Herşeyin küçü-ğü güzeldir felsefesiyle Yalova’mıza sahip çıkalım diyerek yazımı noktalıyorum.

  Önümüzdeki günlerde başka bir gündemde buluşmak dileğiyle esen kalın…