Kimi ses sanatçıları vardır ki seslerinin rengi , tınısı , vurgusu, telaffuzu ile dinleyenler üzerinde büyük tesir bırakırlar . Bizim Türk Musıkimiz içinde bu özelliklere sahip pek çok sanatçımız olmuştur. Yaşadıkları dönemlerde seslendirdikleri şarkılarla toplumu derinden etkilemişlerdir, yaşamları son bulsa bile adeta ölümsüzlük zırhını kuşanıp sevenlerinin kalplerinde sonsuza kadar yaşama şansına ulaşmışlardır. Kısacası tarihe sesleri ile damga vurmuşlardır.

Bu saptamama dünya üzerinde pek çok örnek gösterilecek sanatçı vardır. Bu konuda bizim sanat tarihimizden de geçtiğimiz yıllarda kaybettiğimiz iki sanatçıyı örnek olarak gösterebiliriz. Zeki Müren erkek sesi olarak , Müzeyyen Senar’da kadın sesi olarak Türk Sanat Müziği dünyasına isimlerini altın harflerle yazdırmış iki ses sanatçımızdır. İkisini de yakından tanıyıp sohbet edebilme bahtiyarlığına eriştiğim ve canlı olarak dinlediğim için kendimi çok şanslı kabul ediyorum. Zeki Müren’le sahne alma şansını yakalayamadım ama Müzeyyen Senar’la Yalova Musıki Derneği’nin bir konserine beraber çıkma fırsatını bulduğum halde sanatçımızın sağlık sebebi ile konser ileri bir tarihe erteledik . Daha sonra da bu konseri planlamamız bir türlü kısmet olmadı. Gönülden arzu ettiğimiz halde bazı işler elde olmayan farklı sebepler yüzünden bazen gerçekleşmeyebiliyor .

Şubat ayında planladığımız bir konserimiz de Türk Sanat Müziğinin yaşayan efsane bestekarı ve ses sanatçısı Alaaddin Yavaşça konserimizdi , bu konser de yine sağlık sebebi ile önümüzdeki aylara ertelendi . Bestekarımızın eşi Ayten Yavaşça’nın bir sağlık sorunu konserimizi bahar aylarına ertelememize sebep oldu . Dilerim sevgili hocamız ve eşinin sağlıkları durumları yaz döneminde uygun olur ve onları Yalova seyircisi ile buluşturma bahtiyarlığına kavuşuruz.

Şubat ayı konserimiz planlanladığımız tarihte ( 12 Şubat 2017 Pazar akşamı ) RDKM , Özgecan salonunda, saat 20.30 da yapılacak . Bu konserimizin birinci bölümünü Yalova Musıki Derneği’mizin birbirinden değerli solistleri ve koristleri sizler için seslendirecek.

Konserimizin ikinci bölümüne ise TRT İstanbul Radyosu ses sanatçısı Yaprak SAYAR konuk solist olacak . TRT İstanbul Radyosu kadrosuna geçtiğimiz yıl katılan sanatçımız, çok özel bir sese sahip. Yazımın girişinde bahsetmiş olduğum unutulmaz sesler kontenjanına girmeye şimdiden aday.

Yaşının gençliğine rağmen olgunlaşmış ve ustalaşmış bir ses sahip olan sanatçımız İstanbul Teknik Üniversitesi Devlet Konservatuarı Ses eğitimi bölümünden 2010 yılında mezun oldu. Özel bir televizyon kanalında ‘’ Tarihin Arka Odası ’’ proğramında Murat Bardakçı tarafında lanse edilip tanıtıldı. Sanatçımız halen Marmara Üniversitesinde Müzik üzerine yükses lisansını sürdürmektedir.

Yaklaşık 35 yıldır devam eden Yalova Musıki Derneği konserlerine zaman zaman Türkiye’nin önemli ses yada saz sanatçıları katılmaktadır. Bizleri izleyen çok değerli Yalova’lı sanatseverlerin bir kısmı bu katılımlardan dolayı büyük memnuniyet duyduklarını karşılıklı sohbetlerinde dile getirmektedirler. Bir kısım izleyenimiz de sizin koronuzda getirdiğiniz sanatçıların ayarında solistleriniz var niye sanatçı davet ediyorsunuz diye serzenişte bulunuyor. Bu iki söylemde şahsen beni çok mutlu etmektedir.

Birinci memnuniyetim derneğimizin konserlerine gönüllü olarak katılmayı arzu eden sanatçıların çokluğu ve ikinci memnuniyetimde konserlerimize gelen izleyenlerimizin derneğimizin yetişdirdiği korist ve solistlerimizi beğenip takdir etmeleridir.

Konserlerimize katılan Türkiye’mizin çok nadide ses ve saz sanatçıları gençlerimiz için güzel örnek oluşturmaktadırlar.Bu güzel örnekler Türk Sanat Müziğinin gelişmesi ve gençlerimiz tarafından sevilmesi için önemlidir. Çalışmalarımızın Yalova halkı tarafından takdir edilmesi de bizler için onur vesilesi olmaktadır. Yalova halkının derneğimize gösterdiği ilgi ve alaka bizleri daha titiz çalışmaya yöneltmektedir.

Yalova’nın bir Sanat ve Bilim kenti olması en büyük arzumuzdur, bu arzumuza ulaşmak için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz.