Gençliğimizde Yalova’nın meşhur Cumartesi pazarı, İznik, Orhangazi, Karamürsel, Gölcük, Adalar, Kartal ve hatta Bursa’dan bile talep görürdü… hatırlarım çocukluğumuzda haftasonları Yalova’ya gelir gelmez babam pazarın karşısına park eder, annemle birlikte saatlerce pazarı dolaşıp, esnafla, köylü teyzelerle keyifle sohbet ede ede alışveriş yaparlardı… Yalova’ya hafta sonunu geçirmek için gelmemizin mihenk taşıydı o Pazar… Amerikalılar’ın da en büyük otantik keyiflerinden biriydi. 

O güzelim Pazar rantın kurbanı oldu, yıktılar her yıktıkları gibi… Şimdi o samimi evimizin pazarı gitti, eski Sovyet ülkelerindeki, gettolardaki mekanik, keyifsiz şimdiki çakma Pazaryeri kuruldu soğuk beton kolonlar arasında…

Sözü Feyzbox’a bırakalım… Bakalım halkımız neler demiş… Noktasıyla virgülüyle taşıyalım buraya…

“ Bu pazar yerinin vede pazar kurulmasının mantalitesi Yalova köylüsünü üretime teşvik etmek ürettiklerini pazara getirip temiz sağlıklı bir şekilde Yalova halkına sunmaları… ama nerede… Yalova köylüsünden başka herkez burada… köylü nereden para bulacak ta burada bir stant alacak_ “

“ KAPALI ALANDAKİ SES YANKILANMALARINDAN PAZARCI ESNAFI YAKINDA BAŞ AĞRILARIYLA AYRILACAK PAZARDAN !!!! KEZA PAZARA ÇIKAN HALK DA…”

“ her yaptıkları iş gibi... Bir de yerli köylüler en sapa yerlere, dominant sonradan Yalova'lılar en güzel yerlere yerleştirilmişler...”

“ YAHU BU PAZARDA TEZGAH AÇAN İNSANLARA YAZIK.HEPSİ ZATURİYEDEN ÖLÜR.VATANDAŞ HASTA OLUR.HER YERDEN RÜZGAR AKIMI VAR BU ESNAFA VE
VATANDAŞA YAZIK.BUNU PLANLAYANLAR 10 DADİKA BU SOĞUKTA ORDA DURSUN BAKALIM.”

“ ya binanın içi camur deryası koca binaya su gideri hic bırakmamıslar akıllara zarar bu gün pazar acılmadı yalovada hayırdır inşallah…”

“ artık pazara giderken çizmeyle gitmekte fayda var..”

Bir de basından bir haberle bitirelim yazımızı… Bu defa kolay bir yazı oldu…

“ Geçtiğimiz hafta faaliyete geçen Pazarpark 'ta yerlerini beğenmeyen pazarcılar Pazarcılar odasına tepki gösterdiler. Pazartesi günü bodrum kattaki yeni yerlerini beğenmeyen bazı pazarcılar tezgah açmadılar.

Artan tepkilerin çözülmemesi ile bugün Oda yönetimi ile görüşmek isteyen pazarcılar arasında yumruklaşmaya varan kavga çıktı.

Yalova'da, Pazar Park'ta tartışmalar bitmiyor. Pazarcılar Odası önünde toplanan onlarca pazarcı arasında yer yer kavgaya dönen tartışmalar yaşandı.
Belediyeye ve Pazarcılar Odasına tepki gösteren pazarcılar, "Burada haksızlık olduğunu defalardır söylüyoruz. Karşımızda muhatap bulamıyoruz. Hal böyle olunca da kendi aramızda çözüm bulmaya çalışıyoruz. Ancak bu şekilde orta yol bulunmasının mümkün olacağına inanmıyoruz. Yetkililerin pazarcıların meselesini dinleyip kısa sürede çare bulmaları lazım. Aksi takdirde tatsız olaylar yaşanacak" diye konuştular.
Son yorum konuyu özetliyor…

“Bizi AVM’lere mahkum etmek için böyle çirkin yapmışlardır, bunlar AVMci ya !...”