Beşli, bugün saat 11.00’de Cumhuriyet Meydanı’nda Yalova Ziraat Odası, Damızlık Holstein Birliği ve Koyun-keçi yetiştiriciliği birliği ile ortaklaşa ayran ve karanfil dağıtacaklarını söyledi.

Yalova Ziraat Odası Başkanı Şaban Beşli ''Çiftçi, toprağa alın terini akıtan, üreten, Trbet ailesini ve ülke insanlarının en önemli gıda ihtiyaçlarını karşılayan ve bu konumu ile stratejik bir şahsiyettir. Yalnız ekmek değil, soframızdaki meyvede, sebzede, çorbada, yemekte, kullandığımız kıyafette, barındığımız evde, kullandığımız enerji kaynaklarında ve sevdiğimize hediye ettiğimiz bir demet çiçekte; çiftçimizin emeği, alın teri vardır Bu nedenle çiftçilerimize ne kadar saygı göstersek, hizmet etsek azdır.

Sevdiğimize hediye ettiğimiz bir demet çiçekte bile; çiftçimizin emeği, alın teri vardır. Ekonomimiz içinde önemli bir yere sahip tarım sektörünün sorunlarının çözülerek iç tüketim yanında uluslararası pazarları hedefleyen bir üretimin sağlanması, çiftçilerin sorunlarını bilerek buna uygun gerçekçi çözümler üreten sürdürülebilir tarım politikalarıyla mümkün olacaktır. Tarımsal üretimin her kademesinde alın teri olan çiftçilerimizin, üretim ve verimliliğin artırılması, hayat standartlarının yükseltilmesi, ürettikleri ürünlerin dünya pazarlarına ulaştırılması, tarım sektörü politikalarının istihdam ve sosyal politikalar içinde ele alınması, tarımsal kalkınmada büyük yol almamızı sağlayacaktır. Bu çerçevede tarımsal kalkınma hedeflerimiz ve çalışmalarımız kararlılıkla devam etmektedir.

Dünya Çiftçiler Günü'nü bu düşüncelerle kutluyor, ülkemizin kalkınmasında ve bu günlere erişmemizde çok önemli katkı ve payları bulunan çiftçi kardeşlerimizin sevgi ve saygılarımızı sunuyoruz. 14 Mayıs Pazartesi günü Dünya Çiftçiler Gününü kutlamak üzere saat 11.00’de Cumhuriyet Meydanı’nda Yalova Ziraat Odası, Damızlık Holstein Birliği ve Koyun-keçi yetiştiriciliği birliği ile ortaklaşa ayran ve karanfil dağıtacağız. Tüm halkımız davetlidir.”dedi.

Editör: TE Bilişim