Yalova Belediyesi tarafından bu yıl mezarlıkta ilk kez gerçekleştirilen uygulamada 2 günde 5 bin kişiye Gül Şerbeti dağıtıldı. 
Bir Osmanlı içeceği olan Gül Şerbeti yine Bayramlar ve özel zamanlarda halka dağıtılan geleneksel bir içecek olarak bilinir. Yalova Belediyesi de bu yıl bir ilke imza atarak Ramazan Bayramında mezarlıkta vatandaşlara ücretsiz Gül Şerbeti dağıttı. Gül lokumuyla beraber sunulan Şerbete vatandaşlarda büyük ilgi gösterdi. Hal böyle olunca da 2 günde 5 bin kişiye Gül Şerbeti dağıtımı gerçekleştirildi. Doğan Doğru Organizasyon firması tarafından gerçekleştirilen dağıtımda Osmanlı kıyafetleri giyen ve sırtında ibrik taşıyan elemanlar da Osmanlı dönemini 2 günlüğüne de olsa yaşattı. 
Gül Şerbeti'nin Faydaları
Gül Şurubu Osmanlı döneminden beri ferahlatıcı bir içecek olarak tüketilir. İçerisinde barındırdığı doğal maddeler sayesinde etkili bir antioksidan olan Gül Şerbetinin sindirim sistemi hastalıklarına iyi geldiği tespit edilmiştir. Diğer yandan yatıştırıcı bir özellikte içeren Şerbet yaz aylarında çokça tüketildiğinde sıcağın olumsuz etkilerinden daha az etkilenilmesine katkı sağlar.
Editör: TE Bilişim